Νέες πιέσεις στις τράπεζες του Χ.Α.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές του Χ.Α. την Τρίτη, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί σε ποσοστό έως και άνω του 6%.

Προερχόμενος από κέρδη 44,91% στο διάστημα μεταξύ 14 Αυγούστου και 14 Σεπτεμβρίου -και με τα ποσοστιαία κέρδη μεμονωμένων τίτλων του κλάδου να είναι ακόμη μεγαλύτερα- ο τραπεζικός δείκτης κινείται σήμερα προς τα επίπεδα των 260 μονάδων, έχοντας καταγράψει στη χθεσινή συνεδρίαση απώλειες 4,06%.

Με δύο μόλις τίτλους του FTSE20 σε θετικό έδαφος (ΟΠΑΠ και Τιτάν) ο Γενικός Δείκτης κινείται επίσης πτωτικά, διατηρώντας αρνητικό πρόσημο από την έναρξη των

συναλλαγών.

Στη σύνθεση του 20άρη τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Τρ. Πειραιώς υποχωρώντας νωρίτερα άνω του 9%, και ακολουθούν οι τίτλοι των Eurobank, ΕΤΕ, MIG και Alpha Bank.

Όπως σχολιάζει σήμερα η Beta Securities, η αποδυνάμωση του συναλλακτικού όγκου και τζίρου κατά τη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση του Χ.Α. είναι μία θετική ένδειξη ότι η ελληνική αγορά παραμένει σε στάση αναμονής, σχετικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων και την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον σήμερα εστιάζεται στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ΟΔΔΗX, ενώ «εκκρεμότητα» για την αγορά παραμένει και η αναμενόμενη ανακοίνωση από τον οίκο FTSE σχετικά με την αξιολόγηση του ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 719,79 μονάδες με απώλειες 2,07%. Νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 2,25% στις 718,46 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που επίσης κινείται πτωτικά από το άνοιγμα της συνεδρίασης, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 6,34% στις 263,10 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 22,4 εκατ. τεμαχίων αξίας 17,55 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 67 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 33 ενισχύονται και 15 διατηρούνται αμετάβλητες.

σχετικά άρθρα“Βουτιά” για Coca-Cola και ΟΤΕ, υπεραπέδωσαν ΔΕΗ και Motor OilΕβδομαδιαία άνοδος 3,40% στο Χ.Α.Ήπια ανοδικά το ΧΑΧΑ: Τράπεζες και μέτρα κρίνουν την τάση στο ταμπλόXA: Πτώση και στις τράπεζες – Ξεχώρισε με κέρδη το ΤΤXA: Ανοδικά με το ενδιαφέρον στις τράπεζεςΧΑ: Οριακές διακυμάνσεις για τον ΓΔ, απώλειες για τις τράπεζεςΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΑνοδική κίνηση στο ΧΑΣχόλιο αγοράς 25.07.2012
Keywords
Τυχαία Θέματα