Νέες διοικήσεις στις ΔΕΚΟ του Υπερταμείου – Έρχονται αξιολόγηση και νέα καταστατικά

11:12 2/5/2018 - Πηγή: BankWars

H διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου Ράνια Αικατερινάρη σε συνέντευξή της στο Euro2day, προαναγγέλλει τροποποίηση των Καταστατικών των δημόσιων επιχειρήσεων που μεταφέρονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΕΣΥΠ καθώς επίσης και το γεγονός ότι «θα συσταθεί και θα λειτουργήσει μέσα στο 2018, η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων για τα διοικητικά συμβούλια των θυγατρικών ώστε να προχωρήσουν και οι αξιολογήσεις των πρώτων διοικητικών συμβουλίων των ΔΕΚΟ».

“Στόχος μας είναι και η καλή λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων αλλά

και η ενίσχυση των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, διενεργώντας και σεμινάρια και workshops ως προς θέματα εταιρικής διακυβέρνησης. Επιπλέον ως προς τη βελτίωση της απόδοσης των θυγατρικών και την ενίσχυση των εσόδων, έχουμε προσδιορίσει ορισμένες δράσεις με άμεσες επιπτώσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα”.

“Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το έργο των διοικήσεων των ΔΕΚΟ είναι μία εξαιρετικά απαιτητική και υπεύθυνη υπόθεση. Αυτό προσδιορίζει και τα απαραίτητα προσόντα αλλά και την εμπειρία των προσώπων που ηγούνται”, αναφέρει.

Παράλληλα αναδεικνύει την ανάγκη αξιολόγησης με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια, όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες εταιρείες στον κόσμο. “Στην περίπτωση του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ, προσλάβαμε εξωτερικό σύμβουλο με διεθνή εμπειρία για να μας βοηθήσει στο έργο και δημοσιεύσαμε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των κενών θέσεων. Αξιολογήσαμε τις υποψηφιότητες με βάση μια σειρά από αντικειμενικά κριτήρια, εφαρμόζοντας βέλτιστες εταιρικές πρακτικές. Το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε και με τις ΔΕΚΟ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα