Τι ζητούν από τον Σαμαρά, Βενιζέλος- Κουβέλης – Οι αρχηγοί περιμένουν το ΣτΕ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά

(upd)Να λύσουν τον γόρδιο δεσμό για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και της κυβέρνησης, θα επιχειρήσουν απόψε Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης.

Όλα δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή έχουμε απομακρυνθεί από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς οι κ.κ.Βενιζέλος, Κουβέλης, δέχθηκαν το γεγονός ότι η ΕΡΤ

έκλεισε και το σχέδιο θα προχωρήσει με τη λειτουργία νέου φορέα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης θα προσέλθει στη σύσκεψη με πρόταση τη λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα, με όλους τους υπαλλήλους της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητά την «άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και τη «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις».

Ο Α. Σαμαράς αναμένεται να προτείνει τον ορισμό υφυπουργού, κοινής επιλογής, για την επόπτευση τόσο του μεταβατικού σχήματος όσο και της νέας ραδιοτηλεόρασης

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: “Πράσινο φως” από τις Κ.Ο. για συμβιβασμό με …γκρίνια

Το “πράσινο φως” να διαπραγματευτούν για την εξέυρεση μιας συμβιβαστικής λύσης στην αποψινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, έλαβαν Βενιζέλος και Κουβέλης από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Ωστόσο δεν έλειψε η γκρίνια, καθώς οι βουλευτές των δύο κομμάτων είναι σφόδρα ενοχλημένοι από τις κινήσεις του πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο θέμα της ΕΡΤ.

Στο ΠΑΣΟΚ, να σημειωθεί ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Τόνια Αντωνίου ζήτησαν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ως είχε και κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό για αυταρχισμό.

Κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεν έλειψαν κι αυτή τη φορά οι -περιορισμένες – φωνές για αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι από τις 18:00 συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να εκδώσει απόφαση για το αίτημα κατά της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οπως τόνισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος αναζητείται τρόπος πλήρους εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας

Η επαναθεμελίωση της ύπαρξης της κυβέρνησης είναι αναγκαία, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ζήτησε να υπάρξει συμφωνία για την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να αναφερθεί στην ΕΡΤ, ενώ όπως είπε πριν από τη σύσκεψη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ. Αύριο, επίσης θα συνεδριάσει και η κοινοβουλευτική ομάδα τη ΔημΑρ.

Καταβάλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Το βασικό ζήτημα είναι η λειτουργία της κυβέρνησης, υπογράμμισε.

Η αποψινή συνεδρίαση ήταν επίπονη και επίμονη εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ο κ. Κουβέλης, ενώ υπογράμμισε ότι ο τόπος πρέπει να οδεύσει προς την διέξοδο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣτΕ

Συνεδριάζει από τις 18:00 η Ολομέλεια της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να κρίνει επί της ουσίας το ζήτημα της ΕΡΤ.

Η Επιτροπή Αναστολών θα αποφασίσει για το εάν θα αναστείλει ή όχι τη σχετική υπουργική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αν και δεν είναι σύνηθες να εκφράζεται μια διαφορετική άποψη από την πρώτη απόφαση, ενώ θα ασχοληθεί και με άλλα βασικά ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα τα εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων.Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να γίνει γνωστή είτε αργά σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί.

ΣΑΜΑΡΑΣ: Στη Βιέννη το πρωί, στο Μαξίμου το βράδυ

Στη Βιέννη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των αρχηγών κομμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στη σύνοδο αναμένονται αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αρχηγοί από κόμματα της αντιπολίτευσης εντός και εκτός της ΕΕ αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso.Κύριο αντικείμενο της συνόδου είναι η προετοιμασία της επόμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιουνίου.Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 19.15 προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που είναι προγραμματισμένη για τις 20:30 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα