ΝΕΑ ΡΗΞΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τους εγιατρούς, παρά τη συναινετική θέση του πρωθυπουργού νωρίτερα το πρωί για διάλογο, ο υπουργός Υγείας παρουσιάσθηκε αμετακίνητος στις θέσεις του.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί ζήτησαν να ανασταλεί κάθε διαδικασία διαθεσιμότητας για ένα μήνα, χρονικό διάστημα κατά το οποίο και οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί διάλογος με στόχο την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τη μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Παράλληλα, οι γιατροί ζήτησαν τροποποιήσεις στους όρους που αφορούν στην πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή τους στο ΕΣΥ (στην Πρωτοβάθμια φροντίδα, όχι στα νοσοκομεία). Αναλυτικά, ζητούν είτε να μην ισχύσει, είτε -σε περίπτωση που ισχύσει για κάποιες ειδικότητες, όπως οι χειρούργοι, τότε εκείνοι να έχουν λειτουργική διασύνδεση με τα νοσοκομεία (Δευτεροβάθμια Περίθαλψη) και να μπορούν να χειρουργούν.

Αμετακίνητος στάθηκε ο κ. Γεωργιάδης, αφού απέρριψε και τις δύο προτάσεις του ΕΟΠΥΥ.

Το πρωί της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αττικής θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση, ενώ θα συνεδριάσει και η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας, για να ορίσει την περαιτέρω στάση της.

Υπενθυμίζεται πως οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν έως τώρα προκηρύξει κινητοποιήσεις μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου.

Original article: ΝΕΑ ΡΗΞΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα