Ο Σουλτς αντιγράφει τον Μπαρουφάκη! Δήλωσε πως με ΟΧΙ πρέπει να αλλάξουμε νόμισμα και μετά είπε πως θα μας δώσει λεφτά!

13:02 5/7/2015 - Πηγή: BankWars

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο Μ.ΣΟΥΛΤΣ: Με μια πρώτη του δήλωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Κυριακή (είχε γίνει την Πέμπτη) είπε ευθαρσώς πως “Αν η Ελλάδα πει “όχι” στο δημοψήφισμα θα πρέπει να υιοθετήσει νέο νόμισμα”! Αργότερα, σε νέα του δήλωση στην εφημερίδα “Welt am Sonntag”, είπε, ότι “πρέπει να χορηγήσουμε

έκτακτες πιστώσεις στην Αθήνα ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να λάβουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν”.

Αντιγράφει τον Μπαρουφάκη;

Στην πρώτη του δήλωση σε γερμανικό ραδιόφωνο, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισε ότι αν επικρατήσει το “Όχι” στο σημερινό δημοψήφισμα, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να υιοθετήσει νέο νόμισμα, γιατί το ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής. Αυτό το γεγονός αυτομάτως θα σημάνει την έξοδό της από την ευρωζώνη.

Για αυτό ο Σουλτς εκτιμά ότι το “όχι” δεν θα επικρατήσει.

Σε νέα του δήλωση στην εφημερίδα “Welt am Sonntag”, είπε, πως οι Ευρωπαίοι «δεν θα εγκαταλείψουν» τους Έλληνες, έστω κι αν το σημερινό δημοψήφισμα καταλήξει σε ένα «όχι», και θα μπορούσαν να χορηγήσουν γρήγορα στην Αθήνα έκτακτες πιστώσεις.
Και πρόσθεσε:
«Ίσως να πρέπει να χορηγήσουμε έκτακτες πιστώσεις στην Αθήνα ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να λάβουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν», πρόσθεσε, «υπάρχουν στις Βρυξέλλες κεφάλαια που μπορεί να κινητοποιηθούν γι’ αυτό».

«Η κυβέρνηση στην Αθήνα οδήγησε τη χώρα σε ένα αδιέξοδο και ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι’ αυτό, θα τους βοηθήσουμε»

Keywords
Τυχαία Θέματα