ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ: Συστάσεις σε Γερμανία και Ελλάδα

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ είχαμε σήμερα για τη διαπραγμάτευση Ελλάδας – Ευρωζώνης, ενδεικτική της σημασίας την οποία αποδίδει στο ζήτημα ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

«Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λιου κάλεσε όλες τις πλευρές να αφήσουν στην άκρη τις ρητορείες και να επικεντρωθούν στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών

των ΗΠΑ μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Λιου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ο αμερικανός αξιωματούχος τόνισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ευόδωση των συνομιλιών της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της για ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και την σημασία που θα έχει αυτή η εξέλιξη για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Η Κάρολιν Άτκινσον, βοηθός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας με εξειδίκευση στα διεθνή οικονομικά θέματα απηύθυνε σήμερα συστάσεις σε Γερμανία και Ελλάδα.

Όσον αφορά τη Γερμανία, η ανώτερη σύμβουλος του Ομπάμα, κάλεσε την κυβέρνηση Μέρκελ να λάβει μέτρα προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, μέσω των επενδύσεων.

Την ίδια ώρα κάλεσε την Ελλάδα να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Οι κανόνες που έχουν επιβληθεί στα αδύναμη κράτη της ευρωζώνης είναι ασύμμετροι. Θα πρέπει να γίνουν πιο δίκαιοι από κοινωνική άποψη», τόνισε.

«Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και της Ευρώπης να βρεθεί μία λύση και να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», ξεκαθάρισε η Καρολίν Άτκινσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα