Νέα λύση για την ασφάλεια πληρωμών από τη MasterCard

Η MasterCard ανακοίνωσε το λανσάρισμα της υπηρεσίας Safety Net (Δίκτυο Προστασίας) στην Ευρώπη. Το Safety Net συνιστά το νέο παγκόσμιο εργαλείο της MasterCard που μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στη μείωση των επιπτώσεων που μπορεί να έχει μια ηλεκτρονική «εισβολή» στα συστήματα

ασφαλείας των τραπεζών, αλλά και εταιριών επεξεργασίας συναλλαγών ανά την Ευρώπη.

Αξιοποιώντας το ισχυρό διεθνές δίκτυο και τις υποδομές της MasterCard, το Safety Net είναι σχεδιασμένο ώστε να αναγνωρίζει οποιαδήποτε «ασυνήθιστη» συμπεριφορά ή πιθανές επιθέσεις – ακόμη και πριν αυτές γίνουν αντιληπτές από τα συστήματα των τραπεζών ή των εταιριών επεξεργασίας συναλλαγών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για τους καταναλωτές η ασφάλεια των πληρωμών για τις αγορές τους συνιστά βασική προτεραιότητα, σε παγκόσμιο επίπεδο. H MasterCard, με στόχο να υπηρετεί αυτήν την ανάγκη και να διασφαλίζει τις πληρωμές και τα στοιχεία των πελατών της -όπου και αν βρίσκονται- εργάζεται συστηματικά αξιοποιώντας σειρά από εργαλεία, σε στενή συνεργασία με όλα τα μέρη του οικοσυστήματος πληρωμών (εκδότες καρτών, έμποροι, καταναλωτές κ.λπ.).

Σύμφωνα με τον Ajay Bhalla, πρόεδρο του Enterprise Security Solutions της MasterCard, «το Safety Net είναι η τελευταία προσθήκη σε μια σειρά από εργαλεία -που είναι διαθέσιμα για τους εκδότες καρτών- στη μάχη κατά των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Με το Safety Net μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε εκατομμύρια συναλλαγές 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, προστατεύοντας τους εκδότες καρτών από κακόβουλες ενέργειες όπως οι παράνομες εκροές μετρητών ή η κακή χρήση λογαριασμών μέσω χρεωστικών καρτών».

Η MasterCard, με στόχο να κάνει τη χρήση και την ανάπτυξη των νέων αυτών εργαλείων ασφάλειας όσο το δυνατόν ευκολότερες για τους πελάτες της, θα εγγράφει αυτόματα όλους τους εκδότες καρτών σε αυτήν την υπηρεσία προστασίας. Σημειώνεται ότι το Safety Net καλύπτει όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και εμπορικές συναλλαγές που εκκαθαρίζονται μέσω καρτών MasterCard, Maestro και Cirrus και έχει ήδη ενσωματωθεί στο παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών της MasterCard – επομένως οι εκδότες καρτών δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να συμμετάσχουν.

Όπως σημειώνεται, το Safety Net συνιστά ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Έρχεται να συμπληρώσει τα συστήματα που διαθέτουν οι ίδιες οι τράπεζες, προσθέτοντας ένα ακόμα εργαλείο προστασίας στις συναλλαγές και μάλιστα χωρίς καμία διακοπή των διαδικασιών. Το Safety Net, μέσω της χρήσης εξελιγμένων αλγορίθμων παρακολουθεί και ελέγχει διαφορετικά κανάλια και γεωγραφικές περιοχές παρέχοντας την κατάλληλη υποστήριξη σε κάθε αγορά και επιχειρηματικό εταίρο. Πρόκειται για ένα ακόμα προηγμένο εργαλείο στον τομέα προτεραιότητας της MasterCard, την ασφάλεια και την προστασία των συναλλαγών.

Παρακολουθώντας τις συναλλαγές των πληρωμών παγκοσμίως, το δίκτυο της MasterCard μπορεί να εντοπίσει καταστροφικά κακόβουλες πρωτοβουλίες / απάτες σε πραγματικό χρόνο, να προβεί σε στοχευμένα μέτρα προστασίας συστημάτων και να παρέχει ελέγχους προστασίας για λογαριασμό των εκδοτών. Για παράδειγμα, το δίκτυο μπορεί να προχωρήσει σε επιλεκτικούς ελέγχους και να μπλοκάρει συγκεκριμένες συναλλαγές, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

«Η ασφάλεια και προστασία αποτελούν Νο1 προτεραιότητα για την MasterCard», πρόσθεσε ο κ Βhalla, συμπληρώνοντας: «Έχουμε δεσμευτεί να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τους εγκληματίες -καινοτομώντας και δουλεύοντας για λογαριασμό σας- ώστε να εντοπίσουμε, να εμποδίσουμε και να προσφέρουμε μια πιο γρήγορη λύση, συμβάλλοντας δραστικά στον περιορισμό της απάτης».

Όπως σημειώνεται, η MasterCard εστιάζει στο να καταστήσει τις συναλλαγές και το δίκτυό της ασφαλή, για όλα τα μέρη του οικοσυστήματος πληρωμών. Σε αυτή μάλιστα την κατεύθυνση η εταιρεία έχει δημιουργήσει την επόμενη γενιά εργαλείων και υπηρεσιών, που μπορούν να σταθούν απέναντι στο ηλεκτρονικό έγκλημα, ώστε να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από κακόβουλες επιθέσεις και πρωτοβουλίες. Η ασφάλεια δεν αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι, ενσωματώνεται σε οτιδήποτε κάνει η MasterCard από την αρχή, είτε πρόκειται για τη δημιουργία νέων τεχνολογιών, είτε για την προστασία των εσωτερικών δικτύων.

Keywords
Τυχαία Θέματα