Νέα χαλάρωση στα capital controls – Αυξάνεται το εβδομαδιαίο όριο τραπεζικών συναλλαγών

Σε νέα χαλάρωση των capital controls προχώρησε η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών αναπροσαρμόζοντας τα όρια συναλλαγών για τις 4 συστημικές τράπεζες.

Απόφαση της προέδρου της επιτροπής ορίζει μεταξύ άλλων ότι το εβδοµαδιαίο εγκριτικό όριο ανά Πιστωτικό ίδρυμα σε μία σειρά από συναλλαγές αναπροσαρμόζεται στα 80 εκατ. ευρώ για τις 4 συστημικές

τράπεζες.

Το συνολικό όριο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αυξάνεται στα 352,38 εκατ. ευρώ από 308 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

Ορίζεται επίσης για συναλλαγές που υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ, το µηνιαίο εγκριτικό όριο της Ειδικής Υποεπιτροπής ανά πελάτη νοµικό πρόσωπο ή ατοµική επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελµατία δεν µπορεί να υπερβαίνει τη µέγιστη µηνιαία αξία των εισαγωγών και ενδοκοινοτικών αποκτήσεων της ετήσιας περιόδου 01/07/2014− 30/06/2015, µέσω πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, προσαυξηµένη κατά 40%.

Ειδικότερα για την απόκτηση παγίων στοιχείων και πραγµατοποίηση δαπανών/ συνδροµών από νοµικά πρόσωπα, συµπεριλαµβανοµένων των µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως και από ατοµικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελµατίες στο πλαίσιο των επιχει− ρηµατικών τους δραστηριοτήτων, καθώς και για ιδρυθέντα µετά την 1η Οκτωβρίου 2014 νοµικά πρόσωπα, ατοµικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελµατίες δεν ισχύει το στοιχείο ιστορικότητας της περιόδου 01/07/2014−30/06/2015 της περ. β της παρ. 1 του παρόντος άρθρου.

Η αίτηση του πελάτη ορίζεται ότι πρέπει να συνοδεύεται από μία σειρά από δικαιολογητικά τα οποία και ορίζονται ανά περίπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα