Νέα απειλή για το Αιγαίο από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας

Για τη δυνατότητα της Τουρκίας να κάνει παράλληλα με τις επιχειρήσεις στην Αφρίν της Συρίας και μια «στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο» έκανε λόγο την Παρασκευή ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Ο στρατηγός Ακάρ, σχολίασε τα τουρκικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος και δήλωσε ότι δεσμεύεται για την προστασία των συμφερόντων της χώρας:

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε

ότι το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και ειλικρινά ελπίζουμε ότι τα υφιστάμενα προβλήματα στο Αιγαίο θα επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι δυνάμεις, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, αξιοσέβαστες και αποτρεπτικές δυνάμεις, δεσμεύονται για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της εθνικότητάς μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες και πρόθυμες να εκπληρώσουν όλα τα καθήκοντα που τους δόθηκαν, ειδικά όσον αφορά την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας, με τη δύναμη που έχει αποκτήσει από την αγάπη και την εμπιστοσύνη του λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα