Νέα άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα παρά τις δηλώσεις του προέδρου της Chicago Fed, Austan Goolsbee  ότι η Fed δεν έχει δεσμευτεί για κάποια μείωση των επιτοκίων της σύντομα και η αισιοδοξία στις αγορές για κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας της κεντρικής τράπεζας.

Οι αγορές πάντως συνεχίζουν να

περιμένουν μειώσεις συνολικού ύψους 150 μονάδων βάσης το επόμενο έτος από την Fed.

Ο Dow Jones έκλεισε με οριακά κέρδη σε νέο ρεκόρ στις 37.306,02 μονάδες.

Ο  S&P 500 κέρδισε 0,45% στις 4.740,56 μονάδες και ο Nasdaq  0,61% στις 14.904,81 μονάδες

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Adobe και η Figma ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό της συμφωνίας συγχώνευσης ύψους 20 δισ. δολ. που ανακοινώθηκε πριν από 15 μήνες, καθώς οι δύο εταιρείες βρέθηκαν στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών.

Η Adobe, κατασκευάστρια του Photoshop, του Illustrator και άλλων εργαλείων λογισμικού και η Figma, κατασκευάστρια εργαλείων σχεδιασμού, ανέφεραν ότι συνεχίζουν να πιστεύουν στα οφέλη της συμφωνίας, αλλά συμφώνησαν πως “δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο μονοπάτι για να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες ρυθμιστικές εγκρίσεις από τις αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο τίτλος της U.S. Steel στο μεταξύ σημείωσε άλμα 26% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι συμφώνησε σε πρόταση εξαγοράς από την ιαπωνική Nippon Steel.

Ο ιαπωνικός κολοσσός θα εξαγοράσει την U.S. Steel για 55 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά, ήτοι με 40% premium από το κλείσιμο της μετοχής στις 15 Δεκεμβρίου. Η συμφωνία, μαζί με το χρέος της εταιρείας, διαμορφώνει την αξία της επιχείρησης στα 14,9 δισ. δολ.

Η συμφωνία, εφόσον εξασφαλίσει το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές, αναμένεται να κλείσει το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Keywords
Αναζητήσεις
nea-anodos-sti-wall-street-ti-deftera.htm
Τυχαία Θέματα