ΝΔ: Σχέδιο αποστασίας βουλευτών από Τσίπρα για κυβέρνηση χωρίς Καμμένο

Σχέδιο αποστασίας βουλευτών ετοιμάζει ο Α.Τσίπρας, καταγγέλλει η ΝΔ αντιδρώντας σε δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες είναι εξασφαλισμένη η παραμονή της κυβέρνησης και μετά την αποχώρηση από αυτήν του αρχηγού των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τζανακόπουλου, η ΝΔ

επισημαίνει ότι στο Μαξίμου Μαξίμου «έχουν ήδη διασφαλίσει ότι ένας αριθμός βουλευτών όχι μόνον των ΑΝΕΛ αλλά και της αντιπολίτευσης θα κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα».

Αξιωματούχοι της Πειραιώς υπογραμμίζουν την ανάγκη «να κατονομαστούν από τώρα οι “πρόθυμοι” βουλευτές» που είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να είναι τόσο σίγουρος ο κ. Τζανακόπουλος ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της παρά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. «Οφείλει να πει ξεκάθαρα και ονομαστικά από ποιους έχει εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης», τονίζουν.

Τι περιμένει ο Καμμένος;

-Τι έχει να πει τώρα που η συμφωνία πέρασε και στο δημοψήφισμα και στην πρώτη ψηφοφορία;

-Γιατί εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα και αφήνει να ολοκληρωθεί συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια ενώ ξέρει ότι είναι το ισχυρότερο τετελεσμένο που εξασθενεί ακόμη περισσότερο την διαπραγματευτική θέση της χώρας;

-Τι ακριβώς περιμένει; Να πει ότι διαφωνεί κατόπιν εορτής όταν θα έρθει στην ελληνική Βουλή; Μα τότε ήδη ο κ. Τζανακόπουλος του λέει δημοσίως ότι έχει βρει άλλους «πρόθυμους» να τη στηρίξουν;

Η ΝΔ επιβεβαιώνει τη βούλησή της να καταθέσει νέα πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μετά τις 17 Δεκεμβρίου που ολοκληρώνεται το 6μηνο από την αντίστοιχη που κατέθεσε τον Ιούνιο. Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι όταν η προηγούμενη πρόταση της ΝΔ ο κ. Καμμένος καλούσε τους βουλευτές να την καταψηφίσουν με το επιχείρημα -το είπε τουλάχιστον τρεις φορές- ότι «η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει ούτε στο δημοψήφισμα ούτε από τη Βουλή των Σκοπίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα