ΝΔ για Eurogroup: Οι αυταπάτες του Τσίπρα καθυστέρησαν τη συμφωνία για το χρέος

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με φόντο τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σημειώνει πως η απόφαση για το χρέος καθυστέρησε να έρθει τέσσερα χρόνια εξαιτίας

των αυταπατών που είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Tο Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως περιμένει με αγωνία αν στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει όσα δυστυχώς επιβεβαίωσε χθες το Eurogroup, επισημαίνοντας πως σε έξι μήνες από σήμερα θα επιβληθεί νέα μείωση των συντάξεων και νέα μείωση στο αφορολόγητο.

«Περιμένουμε με αγωνία αν στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας θα μας ανακοινώσει όσα δυστυχώς επιβεβαίωσε χθες το Eurogroup», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«1. Ότι σε έξι μήνες από σήμερα θα επιβληθεί νέα μείωση των συντάξεων και νέα μείωση στο αφορολόγητο.

2. Ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060.

3. Ότι για αυτό το τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες από την Τρόικα, κάτι που δεν συνέβη σε καμία άλλη χώρα».

Όπως λένε στη ΝΔ, «η χθεσινή συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το 2014 αν ο κ. Τσίπρας δεν δοκίμαζε στην πλάτη των Ελλήνων τις αυταπάτες του. Ζητούμενο για τη χώρα παραμένει η επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης ανάπτυξης. Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μπορεί. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Και τη χρειάζεται τώρα».

Μητσοτάκης: Η χθεσινή συμφωνία του Eurogroup ήταν επικύρωση τις συμφωνίας του 2012

Keywords
Τυχαία Θέματα