ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η τελευταία “εν ζωή” οικονομική εφημερίδα σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Η ιστορική εφημερίδα «Ναυτεμπορική», η τελευταία από τις καθημερινές οικονομικές εφημερίδες που κυκλοφορούσε,  υπάγεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο αποδέχθηκε τη σχετική αίτηση που είχε υποβάλει η Eurobank.

Τη θέση του ειδικού διαχειριστή θα λάβει η Grant Thornton, υπό την επικουρεία του νομικού γραφείου Αγγελίδη.

Τα περιουσιακά στοιχεία

της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας θα εκποιηθούν στη βάση του μοντέλου ΔΟΛ, το οποίο θεωρήθηκε επιτυχημένο.

Οι υπερήμερες οφειλές της Ναυτεμπορικής προς τη Eurobank, την κύρια πιστώτρια τράπεζα, ξεπερνούν τα 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ ανάλογες είναι οι οφειλές της εφημερίδας και προς το Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Για σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου, έχει προκηρυχτεί 24ωρη απεργία για την εφημερίδα και στην ιστοσελίδα «naftemporiki.gr» από την ΕΣΗΕΑ, λόγω των καθυστερήσεων που υπάρχουν στα δεδουλευμένα. Την Τετάρτη στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της εφημερίδας. Οι απαιτήσεις των εργαζομένων, μετά την υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, μεταφέρονται στο σκέλος της ικανοποίησης των πιστωτών από το εκπλειστηρίασμα.

Η Ναυτεμπορική ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Πάνο και Γεώργιο Αθανασιάδη και η ίδρυση της σηματοδότησε την εμφάνιση του οικονομικού Τύπου στην χώρα μας.

Μετά τη δολοφονία του Τζώρτζη Αθανασιάδη το 1983, η εφημερίδα πέρασε στα χέρια των θυγατέρων του Ειρήνης, Αγγέλας και Μαριέττας Αθανασιάδη. Το έτος 2000 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αντιμέτωπο με την παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά που επιδεικνύει η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» προς τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Ιουλίου (ποσοστό 75% αυτού), Αυγούστου και το επίδομα αδείας 2020 και επειδή δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει όσον αφορά την τακτικότητα των καταβολών, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και στην ιστοσελίδα «naftemporiki.gr»,από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 23 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι συνάδελφοι, οι οποίοι εδώ και πέντε χρόνια βιώνουν το καθεστώς της καθυστέρησης στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, διεκδικούν την πλήρη εξόφληση άμεσα των οφειλόμενων αποδοχών τους και την ομαλοποίηση της καταβολής τους στο εξής.

Αύριο στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των δημοσιογράφων της εφημερίδας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα