Ν. Παππάς: Αναπτυξιακός ο νέος προϋπολογισμός – Πολύ καλή χρονιά για την οικονομία το 2017

Aπό το βήμα της βουλής, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς χαρακτήρισε αναπτυξιακό το νέο προϋπολογισμό, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «το 2017 θα είναι πολύ καλή χρονιά για την οικονομία» κι εκτίμησε ότι η οικονομία επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης το γ’ τρίμηνο του έτους. Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ότι είμαστε στην τελευταία φάση κι ότι υπάρχουν ακόμα

ανοιχτά τα θέματα των εργασιακών και των πλεονασμάτων εξαπολύοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και για τα δύο αυτά θέματα.

«Η ΝΔ ανησυχεί πως αν κερδίσουμε το στοίχημα με τα εργασιακά θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν απαίτηση των δανειστών η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά ήταν στο σκληρό δίσκο της δικής τους ιδεολογίας. Με τη θέση της ΝΔ περί μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων υπονομεύει το αφήγημά της, δηλαδή ότι η χώρα θα απογειώνονταν το 2014. Δεν θα απογειώνονταν» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους καλώντας τη ΝΔ να πάρει θέση.

Επίσης, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ πως «εμείς θα κάνουμε ότι μας πει ο Σόιμπλε κι άλλα τόσα».

Ο Ν. Παππάς υποστήριξε πως με άλλη κυβέρνηση δεν θα είχε πετύχει η χώρα την απόφαση του Eurogroup για το χρέος γιατί η «προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ότι ο χρέος είναι βιώσιμο και ζητούσε πιστοποιητικό βιωσιμότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα