Ν. Κεραμέως: Καμία συζήτηση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων

Τα σενάρια περί επικείμενου κλεισίματος των σχολικών μονάδων διέψευσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υφίσταται «καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων».

Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το

ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25% #MaxFM

— Niki Kerameus (@nkerameus) November 9, 2021

Η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα για την «εξαιρετική τήρηση των μέτρων» για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η ίδια διευκρίνισε πως «κλειστά είναι μόλις έξι τμήματα στα πάνω από 80.000» και πως το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά».

«Πράγματα που διαβάζουμε στο διαδίκτυο για τοπικά ή γενικά lockdown ή περί κλεισίματος σχολείων δεν έχουν καμία σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης… Lockdown δεν πρόκειται να ξαναγίνει» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Τα ποσοστά των κρουσμάτων στα σχολεία είναι πολύ λιγότερα από αυτά που είχαμε υπολογίσει όταν καταρτίζαμε τα πρωτόκολλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα