Μυτιληναίος: Αύριο πριν το άνοιγμα του ΧΑ το Flash Note των αποτελεσμάτων 2021

Αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης του ΧΑ το Flash Note των Ετήσιων Οικονομικών Αποτελεσμάτων 2021 από την MYTILINEOS και η τηλεδιάσκεψη.

Η MYTILINEOS, αναμένεται να ανακοινώσει νέα υψηλή κερδοφορία ενώ παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί ένα δυναμικό επενδυτικό πλάνο 600 εκ. ευρώ.

H Citigroup την προηγούμενη εβδομάδα  διατηρεί τη σύσταση “buy” για τη μετοχή, με τιμή-στόχο τα 21,5 ευρώ.

Όπως σημειώνει

η αμερικανική τράπεζα, σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα χρήσης 2021, αναμένει ότι η Mytilineos θα σημειώσει EBITDA στα €355 εκατ., αυξημένα κατά 11% ετησίως από €319 εκατ. το 2020. Η ισχυρότερη κερδοφορία στις επιχειρήσεις αλουμινίου είναι ο βασικός μοχλός για το αυξημένο EBITDA.

Νέα τιμή στόχο στα 22 ευρώ από 17,4 ευρώ προηγουμένως θέτει για τη μετοχή της Mytilineos νέα έκθεση της Pantelakis.

Η αύξηση αυτή, προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας σειράς ενεργειών και ειδικότερα:

-Της ολοκλήρωσης, μέσα στο 2022 και της άμεσης συνεισφοράς στην κερδοφορία της εταιρείας, του νέου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής που θα διπλασιάσει την παραγωγή -από θερμικές πηγές,

-Της έγκαιρης στροφής της εταιρείας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την “Πράσινη Μετάβαση”, έχοντας θέσει τις βάσεις για το χτίσιμο του 1.5GW αιολικών πάρκων, το οποίο θα ολοκληρωθεί στα αμέσως επόμενα χρόνια.

-Της δυναμικής που έχει αναπτύξει η αγορά του Αλουμινίου με αιχμή την επικείμενη αύξηση της ζήτησης για “Πράσινο” Αλουμίνιο, ειδικά σε αγορές όπως αυτή της Ευρώπης, στην οποία η MYTILINEOS είναι έτοιμη να ανταποκριθεί.

-Του κεντρικού ρόλου που αναμένεται να έχει η MYTILINEOS στο Ευρωπαϊκό Πακέτο Ανάκαμψης, στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, μεγάλα έργα υποδομών με κεντρικό άξονα την “Πράσινη Μετάβαση”.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα