Μύρισαν εκλογές – Πρώτη προφυλάκιση: Παπαντωνίου…Δεύτερη;…

Προφυλάκιση Γιάννου Παπαντωνίου, το πρώτο άρωμα εκλογών……Γράφαμε την 01/07/2018 “για το δρόμο που θα ακολουθήσει η κυβερνητική πλειοψηφία μέχρι τις εκλογές, τις οποίες, όπως επισημαίναμε, “θα τις κάνει όποτε ακριβώς τη συμφέρει: Όχι μέσα στο 2018, Μάιο ή Σεπτέμβριο του 2019”

Στο σημείωμά μας με τίτλο Σχέδιο – Ανατροπή των δημοσκοπήσεων από τον Α.Τσίπρα – 13η σύνταξη, φορολογικές ελαφρύνσεις και σκαμνί για επωνύμους , σημειώναμε μεταξύ άλλων

ότι:

“Ο Α.Τσίπρας…είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει (πολιτικά)

Ο δρόμος προς τις εκλογές “στρώνεται” από την κυβερνητική πλειοψηφία, με τις “ευλογίες” των δανειστών και κυρίως της Γερμανίας που είναι απόλυτα ικανοποιημένη τόσο από τη συμφωνία για το Μακεδονικό, όσο και από τις “βοήθειες” που με “ψιλο-ανταλλάγματα” προσφέρει η ελληνική πλευρά στο μεγάλο της πρόβλημα: Το μεταναστευτικό!

Λίγο είναι να αναστέλλεις τον ΦΠΑ στα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που ούτως ή άλλως το εδικαιούντο και να …ξεφορτώνεσαι πρόσφυγες από τη χώρα σου; Το θέμα όμως “ανταλλάγματα”, θα έχει και συνέχεια! Εκτός από τον ΦΠΑ στα 5 νησιά, δρομολογούνται παροχές ουσίας:

Αναστολή τουλάχιστον για 6 μήνες της περικοπής των συντάξεων που είναι ψηφισμένες για την 1η Ιανουαρίου 2019.Χορήγηση 13ης σύνταξης τα ΧριστούγενναΜειώσεις συντελεστών φόρων για τις επιχειρήσεις και σχέδιο για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από το 2019 που θα ικανοποιούν τους μικροϊδιοκτήτες.

2. Προφανώς και δεν αρκούν τα παραπάνω για να μεταστραφεί το βαρύ για την κυβέρνηση κλίμα. Αναμένεται λοιπόν, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην “ΚΑΘΑΡΣΗ” και στην τιμωρία ενόχων ή “ενόχων”, ώστε να δοθεί και με αυτόν τον τρόπο το στίγμα της νέας εποχής που έρχεται για τη χώρα. Είναι άλλωστε αυτός, ο μόνος τρόπος για να ..σηκωθούν από τον καναπέ και να ψηφίσουν οι χιλιάδες απογοητευμένοι από την μνημονιακή πολιτική ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. “Με την τιμωρία του “παλιού” που οδήγησε τη χώρα στην πτώχευση και τα μνημόνια”…

Και πως τιμωρείται το “παλιό;” Απάντηση: Με τρεις εμβληματικές προφυλακίσεις! “Χρειαζόμαστε”, έναν πολιτικό, έναν μεγαλοεπιχειρηματία, έναν τραπεζίτη. Να περάσουν την πόρτα του Κορυδαλού, να …γελάσει και το χειλάκι του φίλου μας του Πάνου…”

Η προφυλάκιση λοιπόν του ζεύγους Παπαντωνίου, φέρνει το πρώτο άρωμα εκλογών. Είναι ο πολιτικός που γράφαμε στο σενάριο του Ιουλίου, χωρίς καθόλου να αποκλείεται να πάρει τον ίδιο δρόμο και άλλος συνάδελφός του, ίσως από την υπόθεση Novartis….

…Λογικά, πάντα σύμφωνα με το δικό μας σενάριο, για να …δέσει το γλυκό των εκλογών, πρέπει να ακολουθήσουν προφυλακίσεις ενός μεγαλοεπιχειρηματία (σ.σ. τι καλά να είναι και διαπλεκόμενος μιντιάρχης…) και ενός τραπεζίτη (σ.σ. παλαιάς… κοπής)

…Ως γνωστόν, η κοινή γνώμη, έτσι όπως την έχουν κάνει τα κόμματα…χυλό, καμία εκτίμηση δεν τρέφει (το αντίθετο μάλιστα) για πολιτικούς, μέσα ενημέρωσης και τραπεζίτες….

…Ειδικά οι τραπεζίτες, με την ευγενική…χορηγία των εισπρακτικών και δικηγορικών εταιρειών στις οποίες έχουν αναθέσει τα εκατοντάδες χιλιάδες κόκκινα δάνεια, “λούζονται” καθημερινά, από πρωίας μέχρι νυκτός όλα τα …μπινελίκια των δανειοληπτών που ασύστολα και ανεξέλεγκτα παρενοχλούνται…

ΥΓ: Αν ο κ.Παπαντωνίου αποδειχθεί στη δίκη που θα γίνει ένοχος, ορθώς, κατά 100%, προφυλακίστηκε. Και να μπει φυλακή για χρόνια. Αν αποδειχθεί αθώος, κάποιοι θα έχουν …κακά ξεμπερδέματα. Συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εμφανέστατα πανηγυρίζουν για την προφυλάκιση…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα