Μήνυμα Σόιμπλε στο παρά 1′ των εκλογών: Χωρίς πρόγραμμα, λεφτά δεν έχει!

Αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε στο παρά 1′ των εκλογών, μέσω CNN. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας «δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή καν θέμα. Αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα

μεταρρυθμίσεων».

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ περί ποσοτικής χαλάρωσης υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που -όπως έχει αναφερθεί στην προεκλογική εκστρατεία- η Ελλάδα θελήσει να αφήσει πίσω αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα πληρούσε τους όρους για το πρόγραμμα.

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ…

ΣΟΪΜΠΛΕ: Είτε εντός, είτε εκτός ευρώ η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα, είτε παραμείνει στην ευρωζώνη, είτε όχι, θα πρέπει να υλοποιήσει μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να γίνει ανταγωνιστική, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δύο ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Η Ελλάδα έχει εμφανίζει εντυπωσιακή πρόοδο, καλύτερη από ότι περιμέναμε, τα τελευταία δυο χρόνια, τόνισε ωστόσο ο Γερμανός αξιωματούχος.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο Grexit και αν υπάρχει σχετική προετοιμασία, σημείωσε ότι η Γερμανία δεν κάνει μοντέλα για πιθανή έξοδο χωρών από την ευρωζώνη.

ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Σε σχέση με τις χθεσινές αποφάσεις της ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση, σημείωσε ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δέχτηκαν “δύσκολα” τις αποφάσεις, σημειώνοντας πάντως ότι η κεντρική τράπεζ είναι ανεξάρτητη.

“Κάποιοι θα μπορούσαν να παρεξηγήσουν την απόφαση της ΕΚΤ και να πιστέψουν ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν είναι επείγουσες”, υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα