“Μουδιασμένη” τη Δευτέρα η Wall Street μετά το λουκέτο σε Silicon Valley Bank και Signature Bank

“Μουδιασμένη” την Δευτέρα  η Wall Street, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank  και της Signature Bank και τις ανησυχίες για ντόμινο που έκαναν και κάνουν τον γύρο του κόσμου. «Καμία ζημία που σχετίζεται με την εξυγίανση τηςSilicon Valley Bank δεν θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι Fed, υπουργείο Οικονομικών και Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγγύησης Καταθέσεων, προσθέτοντας πως «οι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα χρήματά τους από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου».

Μπάιντεν:

Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις πτωχεύσεις των Silicon Valley Bank και Signature Bank

Τα αρχικά κέρδη της συνεδρίασης από την άμεση αντίδραση των αρχών στις ΗΠΑ, χάθηκαν στο τέλος για τον Dow Jones και τον S&P 500, ενώ ο Nasdaq έκλεισε θετικά. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,28% στις 31.819 μονάδες και ο S&P 500 0,15% στις 3.855 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε  0,45% στις 11.188 μονάδες.

Στο βαθύ κόκκινο η American Express (-4,87%), η Goldman Sachs Group (-3,71%),  ενώ κατέρρευσαν στο ταμπλό οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών First Republic Bank (-61,8%), Western Alliance Bancorp (-47%) και PacWest Bancorp (-21%)

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 14 μονάδες βάσης στο 3,56% και το 2ετές κατά 57 μονάδες βάσης στο 4,01%.

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στο “βαθύ κόκκινο” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Βυθίστηκαν οι τράπεζες

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα