Μοσκοβισί: “Έρχομαι να ενθαρρύνω την κυβέρνηση να κάνει ό,τι πρέπει”

«Έρχομαι στην Αθήνα τη Δευτέρα για να ενθαρρύνω την κυβέρνηση να κάνει ό,τι πρέπει τις τελευταίες αυτές ημέρες» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο Πιέρ Μοσκοβισί. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο κ. Μοσκοβισί ξεκαθαρίζει «ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι δύσκολες, αλλά ουσιώδεις».

Δηλώνει ακόμη ότι το πρόγραμμα χτίστηκε πάνω στην αποδοχή συγκεκριμένων στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος έως το τέλος του προγράμματος (2018) και το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Ο στόχος αυτός, διαμηνύει, επανασυμφωνήθηκε

το Μάιο από το Eurogroup και υπογραμμίστηκε η σημασία μιας σταθερής δημοσιονομικής τροχιάς.

Ο Επίτροπος λέει ότι η κατάλληλη στιγμή για τη συζήτηση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. «Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup» και προσθέτει: «η συμφωνία του Μαϊου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων-με τρια πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν. Περαιτέρω συζητήσεις για το χρέος θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στα προγράμματα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάϊο».

«Οι Έλληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα