Μ.Ομπάμα: Συγχαίρω κυβέρνηση,Τσίπρα, ελληνικό λαό για τα επώδυνα βήματα που έχουν κάνει

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε μία αποκλειστική συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα, στέλνει σαφή μηνύματα προς τους Ελληνες πολίτες, τους εταίρους και δανειστές της Ελλάδας και την κυβέρνησή της.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ομπάμα τονίζει ότι:

Οι Αμερικανοί συνεχίζουμε να δίνουμε τεράστια σημασία στη συμμαχία με την ΕλλάδαΕίμαστε στενοί εταίροι στην
πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσειςΟσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Ελληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑΗ Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό τηςΘα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους

ΟΜΠΑΜΑ: ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ – ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα στην Αθήνα

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της επίσκεψης, ο κ. Ομπάμα θα αφιχθεί την Τρίτη το πρωί και θα μεταβεί κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το βράδυ θα παραβρεθεί σε επίσημοι δείπνο προς τιμή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και την Τέταρτη θα επισκεφτεί τον Παρθενώνα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία του, την μοναδική που θα δώσει και θα είναι η αποχαιρετιστήρια, πιθανότατα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ακύρωση του σχεδίου για τον λόφο της Πνύκας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρόουντς, η ομιλία αυτή θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες που έχουν γίνει για αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο ενώ θα εφαρμοστεί καις τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης όπως αυτές αποτυπώνονται σε εκλογικές αναμετρήσεις και δημοψηφίσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα