ΜΜΕ: Οι θέσεις Τσίπρα για ΕΡΤ – Νέες άδειες στα κανάλια – Ποιοί θα αποκλείονται

Το άθλιο σχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης για την ΕΡΤ θα μείνει στα χαρτιά, διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Προτάσεις για ένα πλαίσιο ριζοσπαστικών ανατροπών στην ενημέρωση».

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως τόνισε, δε θα γίνει όχημα προπαγάνδας, πολιτιστικής παρακμής και μηχανισμός πελατειακών εξυπηρετήσεων και πρόσθεσε

ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανεχτεί την απαξίωση και τη διάλυσή της, αντιθέτως, σχεδιάζει την αναγέννησή της.

Ειδικότερα, για την ΕΡΤ, οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ άλλων να απεγκλωβιστεί η κρατική τηλεόραση από τον στενό κυβερνητικό εναγκαλισμό, να αυξηθεί η εσωτερική παραγωγή, να υπάρξει εγγύηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον καιρό του μνημονίου τα ΜΜΕ, ως επί τω πλείστον, δεν παράγουν ενημέρωση αλλά προπαγάνδα.

«Φιλοδοξούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το σάπιο σύστημα. Να βάλουμε ένα τέλος στη διαπλοκή. Πολιτικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί η διαφάνεια, η πολυφωνία και η έκφραση ποικίλων κοινωνικών συμφερόντων μέσω των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης», είπε.

ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαδικασία αδειοδότησης από μηδενική βάση, η πρόβλεψη για παροχή αδειών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και σε μη εμπορικές επιχειρήσεις, όπως κοινωνικές οργανώσεις και φορείς, ο επανασχεδιασμός του χάρτη ραδιοσυχνοτήτων και η νέα ρύθμιση για τη συγκέντρωση στα ΜΜΕ.

Για τα κριτήρια σχετικά με την απόκτηση της άδειας, θα αποκλείονται από τους διαγωνισμούς α) όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους. β) όσες δε τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα. γ) όσες δεν τηρούν κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Τέλος ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ΕΣΡ το οποίο, όπως είπε, έχει απαξιωθεί πλήρως, εξαιτίας κάποιων εκ των μελών του που συμπεριφέρονται ως εντολοδόχοι της κυβέρνησης.

«Πρόκειται για μια αρχή φάντασμα και το σκάνδαλο είναι ότι η κυβέρνηση συντηρεί αυτή την κατάσταση. Και αυτή η κατάσταση θα αλλάξει», κατέληξε.ερ

Keywords
Τυχαία Θέματα