Μητσοτάκης: Υπογράφω προσωπικά για κάθε μετακίνηση δημοσίου υπαλλήλου

10:30 2/8/2013 - Πηγή: BankWars

Πεποισμένος ότι η κατάσταση στο ελληνικό Δημόσιο αλλάζει εμφανίστηκε σε συνέντεξή του στο Reuters ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάναμε προφανή πράγματα, όπως το να στείλουμε ελεγκτές στις δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πράγματι οι υπάλληλοι πηγαίνουν στην ώρα τους στην εργασία τους. Για πρώτη φορά στέλνουμε το μήνυμα ότι θα γίνονται έλεγχοι. Προφανώς, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους πάντες, αλλά στέλνουμε το μήνυμα ότι κάποια πράγματα αλλάζουν» τονίζει ο κ.Μητσοτάκης.

«Υπογράφω

προσωπικά για κάθε μετακίνηση δημοσίου υπαλλήλου στην Ελλάδα από τη μια υπηρεσία στην άλλη. Πριν από μένα απαιτούνταν περίπου 14 με 16 διαφορετικές υπογραφές για να πραγματοποιηθεί μια μετακίνηση. Αυτή η διαδικασία δεν είναι αποδεκτή» προσθέτει ο υπουργός.

«Δεν θα αναλάμβανα αυτή τη θέση, εάν πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω» επισημαίνει ο κ.Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως στο παρελθόν το πολιτικό σύστημα αντιμετώπιζε το Δημόσιο όχι μόνο ως πάροχο υπηρεσιών, αλλά ως εργαλείο παραμονής στην εξουσία.

«Η όλη λογική της πελατειακής πολιτικής και του ρουσφετιού είναι στον πυρήνα του γιατί η χώρα χρεοκόπησε» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι πλέον έχει γίνει κοινή αντίληψη ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να διατηρηθεί άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα