Μητσοτάκης: Υπερπλεονάσματα και παροχολογία στραγγαλίζουν την οικονομία και ναρκοθετούν το μέλλον

Τους προβληματισμούς του αναφορικά με τις πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα εμπορικά σήματα των εταιρειών της Βόρειας Ελλάδας εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2018. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για παροχολογία, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας «νεκρανασταίνει το “Τσοβόλα δώστα όλα”».

«Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα η λιγότερο ελεύθερη οικονομία σε ΕΕ-Ευρωζώνη

και από τις λιγότερο παραγωγικές… Δουλεύουμε πολύ χωρίς να είμαστε παραγωγικοί και χωρίς να αμειβόμαστε καλά για την εργασία μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τα υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία και η παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι προχωρούν σε «άκρατη παροχολογία που νεκρανασταίνει το “Τσοβόλα δώστα όλα” και ασχολείται με παροχές και επιδόματα ενώ χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιούργησε ένα γκρίζο και αποκαρδιωτικό τοπίο, είπε και δήλωσε πως στις βουλευτικές εκλογές θα ζητήσει ισχυρή λαϊκή εντολή για να αλλάξει αυτή την πορεία, διότι, όπως σημείωσε, «μπορούμε καλύτερα».

Η κυβέρνηση υπερφορολόγησε, μείωσε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και έκανε εσωτερική στάση πληρωμών ώστε να μπορεί να μοιράζει προεκλογικά επιδόματα θυσιάζοντας την ανάπτυξη, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Ειδικά για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη B. Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Ποιες “μεικτές” επιτροπές θα αποφασίζουν για αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε σε αυτό το πλαίσιο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή τη Βουλή, ούτε στην επόμενη, και σημείωσε ότι όσα ψηφίζονται τώρα στην ΠΓΔΜ είναι χειρότερα από το αρχικό κείμενο της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, λέγοντας ότι «αυτό το παραδέχτηκε, εκ των υστέρων, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης πως «για να παίξει η Ελλάδα τον ρόλο της στην περιοχή πρέπει η Οικονομία της να είναι ισχυρή, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να μειωθεί η ανεργία», ενώ υπογράμμισε ότι το «”ελατήριο της ανάπτυξης” δεν λειτουργεί στη χώρα μας».

Στα χρόνια της κρίσης η παραγωγικότητα της οικονομίας μειώθηκε κατά 12%, γιγαντώθηκε η λεγόμενη «Φορολογική Σφήνα», η συνολική φορολογική-ασφαλιστική επιβάρυνση, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζα για την Ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα κατέβηκε 5 επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα