Μητσοτάκης και Τσίπρας “έκαναν μπιφ και κριτζάραμε” – Ο εμβληματικός μάνατζερ – Άκτωρ σε νέα χέρια – “Ζώντα ζώα” αξίας 105 εκατ. ευρώ

Τι έγινε στη Βουλή την Παρασκευή με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ που απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, τα γνωρίζετε, μέσες άκρες. Ο παρακολουθήσας του παρακολουθήσαντος και …σε δουλειά να βρισκόμαστε. Για το καλό της Δημοκρατίας και …του λαού, βεβαίως βεβαίως.

Έκανα το λάθος να ρωτήσω παρέα φοιτητών, για το πως είδαν και τι συμπέρασμα έβγαλαν, αν διάβασαν μέσω κινητών

τους τηλεφώνων, το τι ειπώθηκε σε γενικές γραμμές στη συνεδρίαση.

Μου απάντησε ένας από τα παιδιά: “Ακούσαμε πως ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας έκαναν μπιφ. Καμιά όρεξη δεν έχουμε να κριτζάρουμε”.

Σε απλή μετάφραση, για όσους έχουν ξεπεράσει τα 30 χρόνια και όπως την είδα και εγώ στο google: “Ακούσαμε πως ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας τσακώθηκαν στη Βουλή (beef) μονομάχησαν ανταλλάσσοντας βαριές κουβέντες, χωρίς όμως να φτάσουν σε μπουνιές, κλωτσιές και τα λοιπά. Καμιά όρεξη δεν έχουμε να ασχοληθούμε με πράγματα που μας προκαλούν αηδία, αποστροφή και ντροπή (cringe)”.

Τη γνωρίζουν αυτή τη γλώσσα των νέων εκεί στα κεντρικά κομματικά γραφεία;

Δεν νομίζω. Γιατί οι της ΝΔ μίλησαν το Σαββατοκύριακο για “συκοφάντες ΣΥΡΙΖΑ, για φάμπρικα με τον Ράμμο της ΑΔΑΕ” και οι του ΣΥΡΙΖΑ για “κυβερνητική συμμορία, εγκληματική οργάνωση και πρωθυπουργό-κλόουν”.

Αλλάζουμε πίστα.

Η FITCH έκανε την έκπληξη και αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο κατά μία βαθμίδα. Αναμένονται οι αξιολογήσεις στις 10 Μαρτίου από τη DBRS και στις 21 Απριλίου από την S&P. Η επενδυτική βαθμίδα έρχεται όλο και πιο κοντά για την Ελλάδα, με ότι αυτό θα σημάνει για το “ελεύθερο” δανεισμό και για το Χρηματιστήριο. Το οποίο Χρηματιστήριο, βλέπει σίγουρα ψηλότερα, όσο οι μεγάλες διεθνείς αγορές θα κινούνται ομαλά. Εδώ να σημειώσουμε ότι όλοι οι σούπερ αναλυτές των οίκων, με εξαίρεση αυτούς της Deutsche Bank, βλέπουν απότομη πτώση κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά.

Τετάρτη η FED, Πέμπτη η ΕΚΤ αποφασίζουν για τα επιτόκια. Οι αγορές περιμένουν 0,25% αύξηση από την πρώτη, 0,50% από τη δεύτερη. Την Πέμπτη, βγάζουν αποτελέσματα και αμερικάνικοι κολοσσοί της τεχνολογίας. 

ΚΟΥΙΖ: Σε ποιον μεγάλο, πολύ μεγάλο Όμιλο, μετά και τη χρήση του 2023, ο εμβληματικός μάνατζερ αποφάσισε να αποχωρήσει; 

Γράψαμε ότι “ο Ελλάκτωρ, σε τίποτα δεν θα θυμίζει σε λίγο καιρό από τον παλαιό όμιλο με τις πολυσχιδείς του δραστηριότητες. Αν πουληθεί και ο Άκτωρας, μένουν μόνο οι συμμετοχές στην Αττική Οδό, στη Γέφυρα Τίου, στον Μωρέα και η Reds. Ποιος όμως μπορεί να πάρει τον Άκτωρα, που έχει και ουκ ολίγες εκατοντάδες εργαζομένους; Να είναι ο κ.Κούτρας με τους Κύπριους; Χλωμό. Δύσκολα οι τράπεζες δίνουν δάνεια για επιχειρήσεις προσωποκεντρικές, όταν μάλιστα τα πρόσωπα έχουν μια κάποια ηλικία. Στην πιάτσα, συζητούν και την Intrakat. Έργα πολλά παίρνει, χρήμα υπάρχει, στελέχη έμπειρα χρειάζεται”. Τελικά, μάλλον κάναμε λάθος μαντεψιά. Ο ΑΚΤΩΡ θα περάσει στο σχήμα του κυπριακού ομίλου WADE ADAMS και Δημήτρη Κούτρα. 

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο τέλος Δεκεμβρίου του 2022: 188,7 δισ. ευρώ. Τη χρονιά πριν το πρώτο μνημόνιο, το 2009, ήταν στα 237,53 δισ. ευρώ.

Για να μην ξεχνάμε:

Η αστυνομία της Ισπανίας κατάσχεσε 4,5 τόνους κοκαΐνης αξίας 105 εκατ. ευρώ ύστερα από επιδρομή σε πλοίο μεταφοράς ζώων στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων. Το Orion V, με σημαία του Τόγκο, ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή. Ποιος είναι ο κύριος; Ήδη κάποιοι τον “φωτογραφίζουν” και πιθανόν…να πάρουν και κανένα…ναύλο. Δεν γνωρίζουμε αν θα “βγει” το όνομά του. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως αν επρόκειτο για κανένα …Toyota που μετέφερε χωρίς τιμολόγια κρέας ή λεμονοπορτόκαλα στη λαϊκή αγορά, θα είχαμε σε κάποια κανάλια…”έκτακτη επικαιρότητα”…

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα