Μητσοτάκης: Εκλογές τέλος 4ετίας -Όχι εισφορά αλληλεγγύης και το 2022-Χυδαία στοχοποίηση Τσιόρδα-Υποχρεωτικό εμβόλιο στους υγειονομικούς

21:10 7/4/2021 - Πηγή: BankWars

Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022,  ένα από τα μέτρα που θα βοηθήσουν στην επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα μετά από την πανδημία, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο Star και την Μάρα Ζαχαρέα.

Για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με απόφαση του κράτους, είπε: «Τα μέτρα ενίσχυσης δεν θα καλύψουν όλο τους τον τζίρο, αλλά θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις,

ειδικά τις μικρές και τις μικρομεσαίες».

“Εξάλλου, θέλω να θυμίσω την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αποτελούσε βασικό στόχο του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας. Και η Νέα Δημοκρατία ως προς τις δεσμεύσεις της για μείωση φορολογίας ήταν συνεπής. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, καταργούμε την εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, μειώσαμε τον φόρο στην εργασία. Η μείωση ασφαλιστικών εισφορών είναι πάρα πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να κρατήσουμε και να δημιουργήσουμε καινούργιες θέσεις εργασίας”.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ηλικιωμένους – σας καλώ και σας παρακαλώ, είπε χαρακτηριστικά – να εμβολιαστούν.Μάλιστα, αποκάλυψε ότι συζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών «από το φθινόπωρο», μετά από την διαπίστωση ότι είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμένων, κυρίως του νοσηλευτικού προσωπικού. «Δεν θέλω να δημιουργήσω ένταση στα νοσοκομεία», αλλά πρέπει να το δούμε από τον Σεπτέμβριο», είπε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι πεισμένος ότι αν δεν είχε επιβληθεί το lockdown θα είχαμε πολύ περισσότερα κρούσματα – προσθέτοντας ότι η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται στις μεταλλάξεις του ιού και στην κόπωση της κοινωνίας.«Ο κύριος λόγος είναι κούραση»,τόνισε – και δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τα μέτρα με καταστολή.

Για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα της Υγείας στην μάχη κατά του κορωνοϊού, είπε ότι από τα 230 κρεβάτια ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, χρησιμοποιούνται τα 170 για τις ανάγκες του ΕΣΥ και θύμισε ότι υπάρχουν ιδιωτικά νοκομεία που έχουν μπει στις εφημερίες του ΕΣΥ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν θα αντέχαμε ένα πραγματικά αυστηρό lockdown με σχεδόν πλήρες κλείσιμο της οικονομίας, ενώ αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τα επόμενα βήματα εξόδου από τους περιορισμούς ούτε σχετικά με το αν θα επιτραπεί η έξοδος στην περιφέρεια το Πάσχα.

«Δεν θέλω να προκαταλάβω τους ειδικούς», είπε χαρακτηριστικά.Ωστόσο, σημείωσε ότι οι ειδικοί έχουν ενημέρωση και για τις οικονομικές επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στην αγορά.
«Τους τελευταίους δύο μήνες το μήνυμα δεν ήταν τόσο καθαρό όσο θα ήθελα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιτροπή των λοιμωξιολόγων – τονίζοντας ότι είναι φυσιλογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους, αλλά δεν μπορεί να δημοσιοποιούνται στην τηλεόραση και εκείνες που είναι μειοψηφικές, διότι μπερδεύουν τους πολίτες.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας λείπει από την ενημέρωση για την πανδημία με δική του απόφαση, αλλά στοχοποιήθηκε χυδαία, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο καθηγητής συμβουλεύει την κυβέρνηση και τον ίδιον. «Μιλώ καθημερινά μαζί του», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δέχθηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν εκτιμά πως θα ξαναβγεί στο Αιγαίο το Oruc Reis,επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκαθαρίσει ότι η θετική ατζέντα με την Τουρκία είναι αναστρέψιμη, αν επανέλθει στην στρατηγική της έντασης.Παράλληλα, είπε ότι ήταν σημαντικό το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους πρωθυπουργούς – μαζί με τον Μάριο Ντράγκι – που επισκέφθηκε τη Λιβύη για να ξαναπιάσει το νήμα των ελληνολιβυκών σχέσεων

Για άλλη μία φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο κάθε ζήτημα πρόωρων εκλογών:

“Έχω εκφραστεί πάρα πολλές φορές δημόσια υπέρ της ανάγκης οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν την τετραετία τους. Άρα θα ήμουν ασυνεπής ως προς αυτά έχω πει ο ίδιος…Έχω αποφασίσει εξάντληση της τετραετίας. Η κυβέρνηση αυτή, παρά τις αναταράξεις, παρά τις δυσκολίες, παρά τη φθορά η οποία μπορεί να υπάρχει και η οποία θεωρώ ότι είναι αναμενόμενη, αισθάνομαι ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού.

Έχει 158 βουλευτές, μία άνετη κυβερνητική πλειοψηφία, και έχει τη δυνατότητα -τελειώνοντας με την πανδημία- να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δρόμο δυναμικής ανάκαμψης. Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας όχι μόνο για το πώς αντιμετώπισα τις κρίσεις που μας έτυχαν και ήταν πολλές, ξεκινώντας από τον Έβρο, τα ελληνοτουρκικά, τις κρίσεις στο Αιγαίο, φυσικά τον κορονοϊό και την οικονομική κρίση. Θέλω να κριθώ και για τη δυνατότητά μας ως χώρα, ως κοινωνία, να βάλουμε ξανά την Ελλάδα σε μια δυναμική τροχιά ανάκαμψης. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο τέλος της τετραετίας. Και στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα αποφασίσουν και θα συγκρίνουν την τετραετία Κυριάκου Μητσοτάκη με την προηγούμενη τετραετία Αλέξη Τσίπρα. Και θα πρέπει να διαλέξουν αν θα θέλουν να συνεχίσουν σε αυτόν το δρόμο ή αν θα θέλουν να επιστρέψουν σε κάτι το οποίο είναι πολύ διαφορετικό και το οποίο θεωρώ ότι πήγε τη χώρα πίσω. Άρα και το δίλημμα, πιστεύω, στο τέλος της τετραετίας για τους πολίτες θα είναι πάρα πολύ καθαρό. Άρα καμία κουβέντα για εκλογές. Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα σήμερα”,

Keywords
Τυχαία Θέματα