Μητσοτάκης: Ευτυχώς που το Σύνταγμα δεν είναι το ατού του κ. Τσίπρα…

Την πρότασή του να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα άρθρα που προτείνει η ΝΔ ως αναθεωρητέα ώστε να πράξει το ίδιο και η ΝΔ επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή επί της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Ακούγοντας τον πρωθυπουργό να διαβάζει την ομιλία του για το Σύνταγμα, σκεφτόμουν: Ευτυχώς κ. Τσίπρα

που νομίζετε ότι το ατού σας είναι τα οικονομικά και όχι τα συνταγματικά», είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επέδειξε για μία ακόμη φορά μία άγνοια» και ότι επεχείρησε να διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΝΔ.

«Ψηφίστε όλα τα άρθρα που προτείνουμε εμείς ως αναθεωρητέα ώστε να ψηφίσουμε και εμείς τα άρθρα που ζητάτε εσείς να αναθεωρηθούν. Όχι μισές δουλειές. Αν πιστεύετε στη λαική εντολή δεν έχετε λόγο να φοβάστε την πρότασή μας», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στον καθρέφτη της αναθεωρητικής διαδικασίας φαίνεται καθαρά πως βλέπει ο καθένας το μέλλον της χώρας. Δείχνει ποιος είναι πραγματικά προοδευτικός και ποιος είναι ο εκπρόσωπος της συντήρησης», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το Σύνταγμα για να παρατείνει το βίο του στην εξουσίαμ ως μοχλό για το κομματικό του συμφέρον. Η Βουλή έχει μεταβληθεί σε μια ρευστή πολιτική μάζα. Ας μας απαντήσει ο πρωθυπουργός πως θα αναφέρει μια Βουλή όπου οι βουλευτές ανταλλάσσουν τις συνειδήσεις τους με καρέκλες».«Ο πρωθυπουργός ενοχλείται όταν αποκαλούμε την κυβέρνησή του ‘κουρελού’, αλλά πως αλλιώς μπορεί να αποκαλέσει κανείς μια πραγματικότητα, στην οποία υπάρχουν βουλευτές όπου στα χαρτιά δηλώνουν ανεξάρτητοι αλλά έχουν εκχωρήσει εν λευκώ την ψήφο τους στη κυβέρνηση Τσίπρα».«Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο διαφορετικές πλειοψηφίες. Η ομάδα των 145 που είναι μειοψηφία και η ομάδα των 151 που είναι ειδικού σκοπού και εναλλάσσονται και επιστρατεύονται για να μετατρέψουν μια μειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλειοψηφία τριγύριζα» επισήμανε κατά την ομιλία του για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος της ΝΔ.

O κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε επιπλέον τον πρωθυπουργό για αλλοίωση «και του πνεύματος και του γράμματος» του Συντάγματος σε σχέση με το τι αυτή επιβάλλει για τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης και επικαλέστηκε εκ νέου τις απόψεις των επτά συνταγματολόγων με τους οποίους είχε πρόσφατα συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα