Μητσοτάκης: Δεν μετανιώνω για όσα είπα στη Βουλή – Θα μειώσω τη φορολογία επιχειρήσεων

12:51 9/5/2019 - Πηγή: BankWars

Την θέση ότι οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του εφόσον κερδίσει τις εκλογές θα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου επιχειρήσεων διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 3ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ενώ δεν απέφυγε να μιλήσει για την χτεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή,

που κατέληξε σε προσωπική αντιπαράθεση με βαριές αλληλοκατηγορίες.

«Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί μερικές φορές αυτές οι συζητήσεις στη Βουλή προκαλούν μία ασχημη γεύση σε πολίτες που ενοχλούνται από τους υψηλούς τόνους. Τα τριάμιση χρόνια που είμαι πρόεδρος της ΝΔ έχω προσπαθήσει να κρατήσω το επίπεδο του πολιτικού λόγου σε υψηλό επίπεδο. Επέλεξα χθες στη βουλή να απαντήσω. Δεν μετανιώνω, οι απαντήσεις μου ήταν πολιτικές, άσκησα πολιτική κριτική. Θα μπορούμε μέχρι τις ευρωεκλογές να ξαναπάμε την συζήτηση στον πυρήνα της, να μιλήσουμε για το πώς θα βρούμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του για το συγκεκριμένο θέμα είπε πως «δεν μπορεί κανείς να μην ασχολείται με την ηθική στην πολιτική».

«Μίλησα χθες μία ώρα στη Βουλή, το κανάλι λογικά θα παίξει μία ατάκα. Αυτά που δεν πουλάνε τελικά, θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά» ανέφερε ακόμη.

Για την «13η σύνταξη»

«Η 13η σύνταξη στοιχίζει πάνω από 2 δις ευρώ, αυτό που ανακοινώθηκε είναι περίπου 1 δις. Είναι ένα έκτακτο επίδομα. Αυτό που θα έδινε τα Χριστούγεννα, το δίνει τώρα πριν από τις εκλογές. Ποτέ δεν ήμασταν αντίθετοι σε κάποιο επίδομα. Το θέμα είναι αν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτό. Το θέμα είναι αν θα πρέπει να μένουμε μόνο στην ανακύκλωση επιδομάτων. Με το αφορολόγητο που έχει ψηφίσει ο κ.Τσίπρας , θα στερήσει από τον συνταξιούχο μία σύνταξη.

Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

«Θα μειώσω φόρους, έχω την απαίτηση να βοηθήσετε τους εργαζόμενους λέω στις επιχειρήσεις, γι’ αυτό προτείνω μία συμφωνία αλήθειας. Μιλάμε για ένα ασφαλιστικό τριών πυλώνων. Με συμμετοχή στον δεύτερο και τρίτο πυλώνα του ιδιωτικού τομέα. Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι δυστυχώς υπάρχει μία άτυπη συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, να εμφανίζονται οι εργαζόμενοι ως μερικώς εργαζόμενοι και να θυσιάζονται τα ένσημα για να παίρνουν ζεστό χρήμα. Επί κυβέρνησης ΝΔ μπήκαν τα υψηλά πρόστιμα για την μαύρη εργασία. Ο έλεγχος είναι αδιαπραγμάτευτος».

«Εάν η σημερινή οικονομία αναπτύσσεται με 2% με μία κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να διώξει τις επενδύσεις , τότε με μια πιο φιλική κυβέρνηση πόσο μπορεί να φτάσει. Μίλησε χθες ο πρωθυπουργός για το οικονομικό του σχέδιο, αλλά δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα για τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας».

«Σας διαβεβαιώ δεν είμαι κουρασμένος»

Μιλώντας για το πόσο θα δουλεύει ως Πρωθυπουργός, ο Κυριακος Μητσοτάκης δεν δίστασε να αναφερθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά δήλωση της Κατερίνας Παναγόπούλου ήταν κουρασμένος και γι’ αυτό του είχε προτείνει να του παραχωρήσει τη θαλαμηγό. «Δεν έχω φανταστεί το πόσες ώρες θα δουλεύω ως πρωθυπουργός. Είναι μία απαιτική δουλειά όπως πολλές άλλες. Σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι κουρασμένος. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα κάτω από τον πρωθυπουργό και να λειτουργεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα