Μητσοτάκης – Η ομιλία στη ΔΕΘ: 2η ευκαιρία στην πρόοδο ή 2η φορά στη συμφορά – Προς Ερντογάν: Γιοκ τα νταηλίκια

«Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ξεκαθαρίζοντας ποιο θα είναι το δίλλημα των εκλογών της άνοιξης 2023. «Θα οδηγήσω τη χώρα ξανά στο ξέφωτο. Οποιο κι αν είναι το κόστος”, επισήμανε.

«Tο ρεύμα της δημοκρατίας και της προόδου θα συναντηθεί και πάλι στις μεγάλες αλλαγές» είπε ακόμη, σημειώνοντας ότι, όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος, χωρίς παράλληλες κουβέντες και παζάρια.

«Καλούμαστε να επιλέξουμε τον δρόμο της ανάπτυξης ή της οπισθοδρόμησης»

είπε και προσέθεσε ότι «στις εκλογές δεν θα εκλέξουμε μόνο κυβέρνηση, αλλά και κυβερνήτη του τόπου».

Ο  πρωθυπουργός δήλωσε ότι έγιναν όσα είχε υποσχεθεί στην πρώτη του επίσκεψη στη ΔΕΘ. Οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν και σχεδόν κανείς δεν επιβαρύνεται όταν μεταβιβάζει την περιουσία του στα παιδιά του.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι φέτος η ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 5%,οι εξαγωγές κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ γίνονται συνεχώς επενδύσεις. Εκανε εκτενή αναφορά στις κινήσεις της κυβέρνησης και σε επιτεύγματα όπως η μείωση της ανεργίας, η αύξηση των μισθών και η αντιμετώπιση του θέματος των εκκρεμών συντάξεων.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα και προς την Τουρκία: «Στις απειλές της Τουρκίας, απαντάμε “όχι”, κύριε Ερντογάν. Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα».

Επεσήμανε ότι αγοράστηκαν τα αεροσκάφη Rafale, ενώ κατασκευάζονται ήδη οι δυο πρώτες φρεγάτες στη Γαλλία.

«Η άμυνα θέλει σύνορα απαραβίαστα», τόνισε και στην προσπάθεια συμμετέχουν οι συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν αλλά και ο φράχτης στον Εβρο. Είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 80% οι προσφυγικές ροές.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα