Μισέλ Μπαρνιέ: Από αουτσάιντερ, φαβορί για πρόεδρος της Κομισιόν

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, το όνομα του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά και μέλος του Συντηρητικού Κόμματος (UMP) της Γαλλίας, Μισέλ Μπαρνιέ, φιγουράρει τις τελευταίες ώρες ως το επικρατέστερο για να διαδεχθεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Ευρωπαική Επιτροπή μετά το «μπλόκο» στην υποψηφιότητα του πρώην «κλειδοκράτορα» του Λουξεμβούργου με το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα τριών πρωθυπουργών: της Βρετανίας, της Ουγγαρίας

και της Σουηδίας.

Την ίδια ώρα, όμως, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δεν δείχνει διατεθειμένη να μπει στην διαδικασία να μεταπείσει τους τρεις ευρωπαίους ηγέτες βλέποντας τις έντονες αντιδράσεις τους.

Η “Le Monde” σημειώνει ότι το μεγάλο ζητούμενο ειναι το κατά πόσο η Γερμανίδα καγκελάριος θα πιέσει τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, για να δώσει τις «ευλογίες» του στον δεξιό πολιτικό.

Σύμφωνα με τη “Liberation” ο Μισέλ Μπαρνιέ έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής στις Βρυξέλλες ενώ είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Ο 62χρονος Μπαρνιέ, μέλος του Συντηρητικού Κόμματος UMP της Γαλλίας, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Κομισιόν σχολιάζει η “Le Parisien”.

Original article: Μισέλ Μπαρνιέ: Από αουτσάιντερ, φαβορί για πρόεδρος της Κομισιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα