Μηνύματα Τσίπρα από την Καισαριανή – Αντισυγκεντρώσεις ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο, υπογραμμίζοντας πως «η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας είναι τελεσίδικη».

«Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής, το σκοπευτήριο της Καισαριανής, εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε

εμείς ελεύθεροι», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι «η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους».

«Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας».

Κατά την άφιξή του στον χώρο της εκδήλωσης, ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα, όπως «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – Εθνική Αντίσταση».

H Λαϊκή Ενότητα και αριστερές οργανώσεις πραγματοποίησαν στον ίδιο χώρο συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του πρωθυπουργού. Μάλιστα, οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ, τα οποία έκαναν και χρήση χημικών.

Χθες, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος που ανήκει στο ΚΚΕ, με επιστολή του, γνωστοποίησε ότι δεν θα παρευρεθεί στη εκδήλωση, αναφέροντας πως« η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, δεν του χαρίστηκε από κανέναν και δε μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής Πολιτικής».

Keywords
Αναζητήσεις
τσιπρας ανταρσυα
Τυχαία Θέματα