ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ: Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γ.Βαρουφάκη

«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γ.Βαρουφάκη και πολύ κακώς γίνονται συχνά αντιληπτές με αυτόν τον τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης» δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Λαφαζάνης, τονίζοντας «οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος» και «η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έχει ρίξει καθόλου νερό στο κρασί της».

«Επιδιώκουμε οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε θετική συμφωνία. Εμείς δεν πρόκειται

να αποδεχθούμε συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους που να ακυρώνει στην πράξη το προοδευτικό αντι-νεοφιλελεύθερο προγραμματικό μας προσανατολισμό. Σε κάθε περίπτωση, οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν οι πάντες στην ΕΕ» δηλώνει ο κ. Λαφαζάνης στη συνέντευξή του.

Ερωτηθείς πώς αξιολογεί τις επιδόσεις του κ. Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απαντά: «Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γ. Βαρουφάκη και πολύ κακώς γίνονται συχνά αντιληπτές με αυτόν τον τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης. Οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο, όσο και αν ο Γ. Βαρουφάκης δίνει έντονα το προσωπικό του χρώμα, αλλά κινούνται σε ένα πλαίσιο όπου την πρώτη ευθύνη γι’ αυτές έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά όργανα».

Keywords
Τυχαία Θέματα