Μήνυμα BoE: Η στήριξη τελειώνει, έχετε τρεις ημέρες να κλείσετε τις θέσεις σας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Andrew Bailey κάλεσε τους επενδυτές να ολοκληρώσουν σύντομα την εκκαθάριση θέσεων που δεν μπορούν να διατηρήσουν, λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα σταματήσει την παρέμβαση στην αγορά – όπως είχε προγραμματιστεί – στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

“Το μήνυμά μου προς τα εμπλεκόμενα funds και όλες τις εταιρείες είναι ότι έχετε τρεις μέρες

ακόμα”, είπε ο Bailey μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Νωρίτερα σήμερα η BoE αποφάσισε να επεκτείνει την κάλυψη του προγράμματος αγορών ομολόγων για να συμπεριλάβει και ομόλογα που συνδέονται με τον πληθωρισμό ώστε να αποτρέψει “ένα ξεπούλημα [fire sale]” που απειλεί τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Αν και η η κεντρική τράπεζα από την αρχή έλεγε ότι η υποστήριξή που προσφέρει θα λήξει την Παρασκευή, ένα λόμπι που εκπροσωπεί τα βρετανικά συνταξιοδοτικά ταμεία κάλεσε τον Bailey να παρατείνει το πρόγραμμα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.

Η “ουσία” μιας παρέμβασης για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας “είναι ότι είναι προσωρινή”, είπε ο Bailey. “Δεν παρατείνεται”.

Η λίρα υποχώρησε έναντι του δολαρίου για να διαπραγματευτεί 0,5% χαμηλότερα στα 1,0997 δολ. μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα