Μην πυροβολείτε τις τράπεζες – Γιατί είναι κάλπικη η δραχμή των “Ξυδάκηδων”

Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε βουλευτή να έχει την προσωπική του άποψη για κάθε ζήτημα που αφορά στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία. Κριτής του, ο λαός.

Αναφαίρετο λοιπόν και το δικαίωμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ξυδάκη να έχει τις όποιες προσωπικές του απόψεις για το αν η Ελλάδα οφελείται ή βλάπτεται από το ευρώ και αν, δεδομένων των πιέσεων των δανειστών, πρέπει να υποχωρήσει στα πάντα ή να αποφασίσει να φύγει από την ευρωζώνη και να ακολουθήσει

τη μοναχική πορεία της δραχμής, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο κάθε βουλευτής όμως, αν μάλιστα ανήκει σε μια πλειοψηφία κοινοβουλευτική των 153 εδρών, οφείλει, όταν προβαίνει σε δηλώσεις επιπέδου “αλλαγή νομίσματος”, να μετρά το χρόνο που εκφράζει την άποψή του, τον τόπο που την εκφράζει (από που και ως που τα ραδιόφωνα είναι ο καταλληλότερος χώρος;) και κυρίως τις συνέπειες που πιθανόν να έχει αυτό που εκφράζει, όχι τόσο για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα και τα συμφέροντά της.

Ο κ.Ξυδάκης λοιπόν, επέλεξε να απαγγείλλει…ποίημα για τη δραχμή, σε μια ώρα που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή και το τραπεζικό σύστημα παλεύει να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, προσπαθώντας να πείσει Έλληνες και ξένους, ότι είναι ασφαλές και εγγυάται τις καταθέσεις τους.

Η πολιτική εγγύησης των καταθέσεων και ομαλής πορείας του τραπεζικού συστήματος, αναγκαία άλλωστε προυπόθεση για τη χρηματοδότηση της πολυθρύλητης ανάπτυξης της χώρας, είναι κυβερνητική πολιτική και έχει εκφραστεί σε όλους τους τόνους από τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και τον Πρωθυπουργό.

Ποιός είναι λοιπόν ο κύριος Ξυδάκης που ένα πρωί …ξύπνησε και επέλεξε να μιλήσει για δραχμή από ραδιοφώνου; Τα θέματα αυτά, ή τα αποφασίζεις και παίρνεις την ευθύνη ως κυβέρνηση, ή δεν τα αγγίζεις καν! Δεν είναι λίγοι, αυτοί που πίστεψαν 9σ.σ. λάθος κατά την άποψή μας) ότι ο κ.Ξυδάκης είναι …λαγός του Τσίπρα που έχει έτοιμο σχέδιο εξόδου από το ευρώ!

Λίγο είναι αυτό και χωρίς συνέπειες; Και μάλιστα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που το ράδιο αρβύλα πάει σύννεφο; Σε μια χώρα, της οποίας οι πολίτες ζουν εδώ και 7 χρόνια έναν Γολγοθά για να τα βγάλουν πέρα; Σε μια χώρα οι καταθέσεις της οποίας στο τραπεζικό της σύστημα έχουν …μεταναστεύσει όπου γης;

Είναι λοιπόν ευθύνη του πρωθυπουργού να… μαζέψει τους κάθε λογής «Ξυδάκηδες». Όχι γιατί έχουν την όποια άποψη. Ούτε γιατί είναι…έγκλημα να γίνονται συζητήσεις για το ο,τιδήποτε. Απλά, γιατί στη φάση που βρισκόμαστε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ανοίγουμε θέματα τα οποία, πιθανόν και άλλοι, για δικά τους συμφέροντα, να θέλουν να μας τα “σερβίρουν” ως δικές μας επιλογές.

ΥΓ: ΔΡΑΧΜΗ δεν θα δουν οι λάτρεις της, με απόφαση οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης, ΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΚΑΙ άλλες χώρες της σημερινής ευρωζώνης δεν επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα. Εδώ, δεν είμαστε άξιοι, λόγω εξαρτήσεων και υπογραφών στους δανειστές να ορίσουμε τον ΦΠΑ στις τυρόπιτες και στους καφέδες εκεί που θέλουμε, εδώ δεν έιμαστε άξιοι, χωρίς τη άδειά τους να μοιράσουμε όπου θέλουμε τα παραπάνω από τους στόχους που μας έχουν βάλει, πρωτογενή πλεονάσματα ΚΑΙ …ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ, χωρίς άδεια, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ; Κούνια που μας κούναγε…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα