Μικρή άνοδος στο Χρηματιστήριο – Η εικόνα μετά τις ανακοινώσεις για το ΑΕΠ και τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley

Μικρή άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο που κινείται πάνω από τις 900 μονάδες 

Η συνεδρίαση και κυρίως οι τραπεζικές μετοχές,  έχει επηρεαστεί από τις εκτιμήσεις της  Morgan Stanley σχετικά με το κόστος των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στην τιμολογιακή και πιστωτική πολιτική των ελληνικών τραπεζών αλλά και από το ΑΕΠ που αυξήθηκε μόλις 2,8% το γ’ 3μηνο του 2022 από άνοδο 7,7% το δεύτερο τρίμηνο.

Άνοδος 2,8% του ΑΕΠ

της χώρας το γ’ τρίμηνο φέτος

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν υπεραποδώσει των ευρωπαϊκών και έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο φέτος, ωστόσο μετά την είδηση για τις αλλαγές που ζητά η κυβέρνηση έχουν πιεστεί έντονα και είναι πιθανό οι μετοχές να παραμείνουν υπό πίεση μέχρι να υπάρξει περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με τις προτάσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%. Στο 1% τα κέρδη για ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και Πειραιώς. Μικρά κέρδη σημειώνουν οι Jumbo, Aegean, OTE, Alpha Bank, Eurobank, Λάμδα και Μυτιληναίος.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές  Quest, ΕΛΧΑ, Σαράντη, Εθνικής, ΟΛΠ, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Coca Cola και ΔΕΗ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα