Μιχάλης Τσαμάζ: Στο τέλος θα έχουμε συμβιβασμό Ελλάδας – εταίρων στην ΕΕ

Την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: “Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολιτικός ένθεν και ένθεν που θα επιτρέψει να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ευρώπη” και πρόσθεσε πως παραμένει αισιόδοξος. “Και το 2012 ήμουν αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά, πράγμα που τελικά συνέβη. Το ίδιο αισιόδοξος είμαι και τώρα ότι στο τέλος

θα επικρατήσει η λογική και θα υπάρξει συμβιβασμός”. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, επισήμανε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει κανονικά το επενδυτικό του πρόγραμμα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ταχύτητες ίντερνετ και στην ψηφιακή τηλεόραση. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο αναμένονται νέα συνδυαστικά πακέτα, τα οποία θα δοθούν προς έγκριση στη ρυθμιστική αρχή.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ
«Ο ΟΤΕ είναι θωρακισμένος, γιατί έχει μικρή έκθεση σε δανεισμό, υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, υπεραρκετά για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας, υψηλές ταμειακές ροές αλλά και θυγατρικές στο εξωτερικό που μπορούν να αξιοποιηθούν.
Ως προς τα ταμειακά διαθέσιμα είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να μην διατρέχουμε κανένα κίνδυνο».
Ο ΟΤΕ συνεχίζει το τεράστιο επενδυτικό του πρόγραμμα καθώς για την προσεχή 4ετία θα επενδύσει περί τα 1,2 δισ. ευρώ.

ΤΟ 10% ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο εξαγοράς του ποσοστού 10% που εξακολουθεί να ελέγχει το ελληνικό δημόσιο στον ΟΤΕ από τη Deutsche Telekom (υπάρχει option στη συμφωνία) ο κ. Τσαμάζ σημείωσε πως δεν γνωρίζει κάτι, ούτε υπάρχει κάποια κίνηση αυτή την περίοδο.

ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Ο ΟΤΕ μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου που ξεκίνησαν από το 2011 έχει αναδιαρθρώσει καταλυτικά το στελεχιακό του δυναμικό, κινούμενος πλέον σε απόλυτα ανταγωνιστικά και σύγχρονα επίπεδα, απορροφώντας στελέχη από την αγορά, σε τομείς που έχει μεγάλη ανάπτυξη. Στο τρέχον πρόγραμμα εθελουσίας συμμετείχαν τελικώς 800 εργαζόμενοι από 600 που είχε σχεδιαστεί, οπότε το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 110 εκατ. ευρώ, έναντι 85 εκατ. που ήταν προγραμματισμένο. «Στις προηγούμενες εθελούσιες τα τελευταία 2,5 χρόνια, προσλάβαμε 2.000 εργαζομένους».

ΤΑ ΜΕΡΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Σε ότι αφορά την κινητή τηλεφωνία στο τέλος του 2014 η θέση του ομίλου ως προς το μερίδιο των εσόδων ήταν στο 52,4% (30,7% η Vodafone και 16,9% η Wind) έναντι του 37- 38% το 2007, ενώ στα EBITDA το αντίστοιχο ποσοστό του ΟΤΕ ήταν στο 63,9% (26,4% και 9,7% για τη Vodafone και τη Wind).

Keywords
Τυχαία Θέματα