Μια βροχή έδειξε πόσο “μπάχαλο” είναι η Αττική – Δρόμοι ποτάμια, χωρίς ΔΕΗ, σπίτια πλημμυρισμένα

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε στην Αττική η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκε ώς και το μεσημέρι της Κυριακής. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οχήματα ακινητοποιήθηκαν, περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Για περισσότερες από οχτώ ώρες παραμένουν χωρίς ρεύμα, πυκνοκατοικημένα οικοδομικά τετράγωνα στη Βικτώρια, στην 3ης Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αττικής και στους Αμπελόκηπους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Αιτία του προβλήματος οι βλάβες σε υποσταθμούς της

ΔΕΗ λόγω των πλημμυρών. Τα τεχνικά συνεργεία του διαχειριστή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων και την επαναφορά της ηλεκτροδότησης.

Στην οδό Πειραιώς, επί ώρες ήταν κλειστό το τμήμα μεταξύ Χαμοστέρνας και Πέτρου Ράλλη που είχε κλείσει από το πρωί λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό Μέγαρο Μουσικής που πλημμύρισε από τη βραδινή καταιγίδα, ενώ άνοιξαν οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Πανόρμου.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 310 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και οκτώ για απεγκλωβισμούς ατόμων. Από το πρωί της Κυριακής επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, δυτικά προάστια) 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα