Μια μαγική βραδιά στο Ηρώδειο – «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ» του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Συμμετείχαν: Γλυκερία,  Δημήτρης Μπάσης, Ελεάννα Βαρελά και ο Jonathan Jackson

Μία μαγική βραδιά έζησαν οι χιλιάδες θεατές, που κατέκλυσαν το ασφυκτικά γεμάτο Ηρώδειοσε μια soldoutπαράσταση, για να παρακολουθήσουν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου το πολυδιάστατο μουσικό έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη,«ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ», με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Σούλη.

Οι συγκλονιστικές ερμηνείες της Γλυκερίας,τουΔημήτρηΜπάση, της Ελεάννας Βαρελά και του κατόχου 5 βραβείων Emmy, Αμερικανού μουσικού και ηθοποιού, JonathanJackson,

μαζί με 100 χορωδούς  από τρεις διαφορετικές χορωδίεςδημιούργησαν μια από τις πιο κατανυκτικές στιγμές που έχουμε ζήσει κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ο μεγάλος μας πρωταγωνιστής, Νικήτας Τσακίρογλου στο ρόλο  του αφηγητή συνέδεε με μοναδικό τρόπο την πολυπρόσωπη μουσική τριλογία του συνθέτη.

Στης «Σιωπής τον Τόπο», το Άγιο Όρος, βιώνονται συνέχεια οι «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ» της παρουσίας του Φωτός. Και οι ώρες γίνονται μεγαλύτερες όταν η του αενάου Φωτός Μητέρα, η «ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ» μεταδίδει το Φως της, σ’ αυτούς που το αναζητούν. Μία κατανυκτική προσευχή, που ακούστηκε σαν το θρόισμα του ανέμου κάτω από τη σκέπη του σεπτού Αγιορείτικου ουρανού στον Αττικό Ουρανό.

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για την επιτυχημένη παράσταση

Λίγο πριν το τέλος της μοναδικής βραδιάς στη σκηνή ανέβηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος αναφέρθηκε για το έργο που επιτελεί επί σειρά ετών το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, το οποίο όπως τόνισε στόχο έχει μα αναδείξει τις αξίες και τις αρετές που προβάλλονται από το θέατρο, τη μουσική και τον κινηματογράφο.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε οι αξίες αυτές στη σύγχρονη εποχή τείνουν να εξαφανιστούν καθώς, τα έργα σήμερα δίνουν έμφαση στην ηδονή και όχι στις ανώτερες αξίες και τις αρετές.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων που υλοποιήθηκαν με την συνδρομή και ευλογίας της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, όπως η ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού” που προβάλει τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, τα εννέα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς “Άγιος Παϊσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό, αλλά και τις «Μεγάλες Ώρες». Όλα αυτά στόχο έχουν την ανάπαυση της ψυχής του ανθρώπου στις δύσκολες μέρες που διανύει η ανθρωπότητα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην έννοια του φωτός και της χάριτος κατά τους πατέρες αλλά και την αγιορείτικη εμπειρική παράδοση ενώ, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν  στην επιτυχή παρουσία του έργου.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι από τον εκκλησιαστικό, πολιτικό, δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια από το δίσκο «Κεχαριτωμένη», ο οποίος θα κυκλοφορήσει  στις 6 Οκτωβρίου.

Μέρος τῶν ἐσόδωντης συναυλίας θὰ διατεθοῦν στὴν Ἕνωση Πολυτέκνων Ἀθηνῶν.

Συμμετείχαν οι χορωδίες:

“ChorusVivendi”, μαέστρος Ιωάννης Βρυζάκης

Χορωδία «Μελωδοί»Νέας Σμύρνης,μαέστρος Γεώργιος Ζιάκας

Χορωδία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μαέστροςΝίκος Χιώτογλου

Η κ. Χρυσάνθη Λαιμού

Σολίστες μουσικοί:

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο

Στέφανος Δορμπαράκης, κανονάκι

Μάρκος ArlanOscar, πλήκτρα

Φίλιππος Ρέτσιος, πιάνο

Απόστολος Βαλαρούτσος, κιθάρες

Νίκος Μέρμηγκας, πολίτικο λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι

Τάκης Βασιλείου, κρουστά

Ενορχηστρώσεις:

Δημήτρης Μαθιόπουλος, Δημήτριος Σιάμπος, Απόστολος Τσιάρκας, Ανδρέας Κατσιγιάννης

Σχεδιασμός ήχου – ηχοληψία: Γιώργος Καριώτης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Πεμπτουσία

Εκτέλεση Παραγωγής:Λάβρυς

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα