Μία από τα ίδια οι τοποθετήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΚΚΕ για την επίσκεψη Σόιμπλε

ΣΥΡΙΖΑ - Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο κ. Σόιμπλε ήρθε να συναντήσει τους ομοϊδεάτες του για να συζητήσουν – σαν μια χαρούμενη οικογένεια – θέματα της αρμοδιότητάς τους. Επί της ουσίας, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα πλασάρουν τη συνέχιση της εφαρμογής του Μνημονίου στον ελληνικό λαό, πώς θα συνεχίσουν δηλαδή να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εγχώριων και ευρωπαϊκών ελίτ.

Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τον «σεβασμό»

του κ. Σόιμπλε για τις προσπάθειές «μας». Αλλά όπως ο ίδιος, έχουμε και εμείς «εντυπωσιαστεί τα μάλα» από την προσήλωση των κυρίαρχων δυνάμεων στην Ελλάδα για την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, τη μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και για όλα αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Απ’ ό,τι φαίνεται, για το κούρεμα του χρέους οι υποδειγματικοί κρατούμενοι της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το 2014 για τις νέες σκέψεις του κ. Σόιμπλε σε σχέση με την ελάφρυνση της ποινής τους.

Ανεξάρτητοι Ελληνες – Νότης Μαριάς

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ, κάνοντας σπονδές στον ανθύπατο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ικανοποιείται με τα «καθρεφτάκια» προς ιθαγενείς ύψους 100 εκατ. ευρώ που προσφέρει η γερμανική πλευρά, αντί να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των γερμανικών αποζημιώσεων ύψους 162 δισ. ευρώ

ΔΗΜΑΡ

Πρέπει να γίνει σαφές στον κ. Σόιμπλε, ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νέα μέτρα περικοπών μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της .
Ζητάει, επίσης, από την κυβέρνηση να θέσει με σαφή τρόπο στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας «την ανάγκη να αλλάξει η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη και να αναληφθούν μεγάλες πρωτοβουλίες κοινής αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης, με άξονα την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

ΚΚΕ
Βασικός στόχος της επίσκεψης Σοϊμπλε είναι η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για να επιταχύνει τις αναδιαρθρώσεις, δηλαδή το παραπέρα τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, που αποτελεί κοινό στρατηγικό στόχο εγχώριας και γερμανικής άρχουσας τάξης.

Η συζήτηση για την πιθανότητα νέου δανεισμού του κράτους, καθώς και για τους όρους διαχείρισης του σημερινού υπέρογκου δημοσίου χρέους, δεν αφορά την ελάφρυνση του λαού από τα βάσανά του, αλλά το μοίρασμα ζημιών και κερδών μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων και κρατών μελών της ΕΕ.
Τα σχέδια για Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, με τη συμμετοχή της γερμανικής τράπεζας KfW, δεν θα αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας για τους αυτοαπασχολούμενους, που συνθλίβονται απ’ τη βαθιά καπιταλιστική κρίση και την κυβερνητική πολιτική υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά μηχανισμό ενίσχυσης των εγχώριων τραπεζών και δέσμευσης μεγάλου μέρους της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ σε συμπράξεις ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων και γενικότερα στην αύξηση της διείσδυσης του γερμανικού κεφαλαίου στην ελληνική αγορά.

Μόνο η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους μπορεί να αποτελέσει ελπιδοφόρα διέξοδο για το λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα