Μέτρα για την κοινωνική οικονομία και τη χρηματοδότηση από το ΚΥΣΚΟΙΠ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής – ΚΥΣΚΟΙΠ, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη, το Υπουργείο Εργασίας, αρμόδιο για το σύνολο των πολιτικών στο πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, προχωρά, εντός του Μαρτίου 2016, σε σειρά σημαντικών βελτιώσεων του υφιστάμενου νόμου Ν. 4019/2011 ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία συνεταιριστικών εγχειρημάτων.

Κωδικοποιείται και εναρμονίζεται η συνεταιριστική νομοθεσία και δημιουργείται ενιαίο πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς που θα

επιτρέπει την ανάπτυξη των επιμέρους ειδών των συνεταιρισμών και των κοινωνικών επιχειρήσεων συνεταιριστικής μορφής.

Σε συνδυασμό προς τις θεσμικές αλλαγές, προωθείται, όπως αναφέρει το ΚΥΣΚΟΙΠ:

Η σύσταση και λειτουργία σε κάθε περιφέρεια ενός Κέντρου Στήριξης και Προώθησης της Κοινωνικής Οικονομίας που θα παρέχει υπηρεσίες μίας στάσης (one stop shop).Η ανάπτυξη συστήματος μικροχρηματοδοτήσεων, ώστε τα εγχειρήματα της Κοινωνικής Οικονομίας να είναι επιλέξιμα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της νομικής τους μορφής και τη χαμηλή κεφαλαιακή τους βάση.Η εξέταση κινήτρων για την έναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων ΚΑΟ. Η συγκρότηση Ινστιτούτου το οποίο θα παρέχει εξειδικευμένες προτάσεις για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση πολιτικών και δράσεων συναφών προς την κοινωνική οικονομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα