Μέρκελ: Με λένε Χίτλερ… Ε, και;

Δεν την ενοχλεί ο χαρακτηρισμός «Χίτλερ» που της αποδίδουν όλο και περισσότεροι διαδηλωτές χωρών του Νότου, αναφέρει σε συνέντευξή της η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, στην οποία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της σε ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Η κ. Μέρκελ, μιλώντας στην «Welt am Sonntag» τόνισε πως καταλαβαίνει

την αγανάκτηση των διαμαρτυρομένων αλλά, από τη δική της πλευρά δεν την ενοχλούν αυτοί οι χαρακτηρισμοί.

«Είμαι ευτυχής που σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συλλαμβάνονται οι διαδηλωτές, αρκεί να διαδηλώνουν ειρηνικά, χωρίς βία. Το δικαίωμα στην ελεύθερη, ειρηνική έκφραση, το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, είναι ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Πέρα από αυτό, έχω βιώσει διαδηλώσεις και στη Γερμανία», τονίζει.

Για την Ελλάδα στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι «δεν βλέπω νέα αναδιάρθρωση χρέους», ενώ για το ενδεχόμενο να συμβεί αυτή το 2015, περιορίστηκε να απαντήσει ότι κάθε τρεις μήνες διαβάζει την έκθεση την οποία ετοιμάζει η τρόικα για την πορεία της εφαρμογής του συμφωνηθέντος προγράμματος και τα μεταρρυθμιστικά βήματα.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα που θα απασχολήσουν την Ευρώπη μετά τον Σεπτέμβριο, αναφέρεται στην τραπεζική ένωση και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, ζήτημα το οποίο, όπως λέει, συνδέεται με την ανταγωνιστικότητα, «μέσω της οποίας δημιουργείται βιώσιμη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας για εκατομμύρια νέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα