ΜΕΡΚΕΛ: Δεν δεχόμαστε εθνικοποίηση ασφαλιστικών ταμείων – Απαράδεκτο να δοκιμάζει έτσι η Κύπρος την Ευρώπη

Την άποψη ότι η Κύπρος είναι “απαράδεκτη να δοκιμάζει την Ευρώπη με αυτό τον τρόπο” εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ εκφράζοντας παράλληλα και δυσαρέσκεια για το φλερτ με τους Ρώσους ενώ δεν επικοινωνούσε για ημέρες η κυβέρνηση της Κύπρου με τους ευρωπαίους εταίρους, όπως είπε.

Επίσης,

σημείωσε σε ότι αφορά τις επόμενες κινήσεις για την διάσωση της Κύπρου, πως η βιωσιμότητα του χρέους και η αναδιάρθρωση των τραπεζών είναι τα “σημεία κλειδιά”.

Η κα Μέρκελ φέρεται, ακόμη, να είπε: “Δεν δεχόμαστε εθνικοποίηση ασφαλιστικών ταμείων στη Κύπρο καθώς αυτή δεν είναι αποδεκτή λύση για κλείσουν τα “κενά” στο πρόγραμμα, δήλωσε η Αγκ. Μέρκελ στο κοινοβούλιο της Γερμανίας”, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το σχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης δεν αίρει τα εμπόδια για συμφωνία με την τρόικα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Μέρκελ, M. Meister.

«Το σχέδιο έχει δύο μεγάλα κενά. Δεν βελτιώνει τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Κύπρου και δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα του δυσανάλογα μεγάλου τραπεζικού τομέα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματιος και ο Folker Kauder, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, της Χριστιανοδημοκρατική Ένωσης που δήλωσε ότι «η Κύπρος παίζει με την φωτιά» και ότι πρέπει να παρουσιάσει ένα εποικοδομητικό σχέδιο για την πλήρωση του χρηματοπιστωτικού κενού πολλών δισεκατομμυρίων εκφράζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα