ΜΕΡΚΕΛ – ΜΑΚΡΟΝ: Μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη – Προστασία εργαζομένων – επιχειρήσεων ζήτησε ο Γάλλος Πρόεδρος

“Η Ευρώπη μπορεί να πάει μπροστά μόνο με μία ισχυρή Γαλλία”, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης που είχε με τον νεοεκλεγέντα Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ε.Ε. πρέπει να γίνει λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο προστατευτική. Εκτίμησε ότι η Ε.Ε. δεν υπερασπίζεται κατάλληλα τους εργαζόμενούς της. Ζήτησε η Ε.Ε. να μην είναι αφελής σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο και να προστατεύσει τις επιχειρήσεις της.

Η Μέρκελ

διαβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές θα εργαστούν πολύ στενά καθώς και ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή. Οι δύο πλευρές, κατά την Μέρκελ, θα αναπτύξουν έναν οδικό χάρτη για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και για να κάνουν την Ευρωζώνη πιο ανθεκτική σε μελλοντικές κρίσεις.

Η Μέρκελ τόνισε ότι από γερμανικής σκοπιάς οι Συνθήκες της Ε.Ε. μπορούν να αλλάξουν και είναι έτοιμη για αυτό το βήμα, ωστόσο, θα πρέπει πρώτα «να εργαστούμε πάνω στους τομείς που θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε».

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε περισσότερη προστασία που έχουν ανάγκη οι λαοί της Ευρώπης.

Στις κοινές δηλώσεις από τη γερμανική πρωτεύουσα ο Μακρόν υπογράμμισε ότι ποτέ δεν υπερασπίστηκε την ιδέα των ευρωομολόγων ή της αμοιβαιότητας του υπάρχοντος χρέους στην Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα