Μειώνει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της Κίνας η Goldman Sachs

17:00 6/9/2012 - Πηγή: BankWars

Στη μείωση των προβλέψεων της για το ρυθμό ανάπτυξης της κίνας το 2012 και το 2013 προχώρησε η Goldman Sachs επικαλούμενη τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία για την εγχώρια οικονομία, τις εγχώριες δομικές προκλήσεις και τις αδύναμες εξαγωγές.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η τράπεζα μείωσε την εκτίμησή της για το 2012 στο 7,6% από 7,9% και για το 2013 στο 8% από 8,5%.

Η

μετάβαση της Κίνας σε μία οικονομία που θα βασίζεται περισσότερο στην εγχώρια ζήτηση και λιγότερο στις εξαγωγές είναι αργή, τονίζει η Goldman Sachs.

«Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί σε ένα υποτονικό ρυθμό ανάπτυξης τους τελευταίους μήνες καθώς οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τις κατασκευές έχουν επιβραδυνθεί και η παγκόσμια ζήτηση έχει εξασθενίσει,» σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας.

σχετικά άρθραΙσπανία: Άντλησε 3,6 δισ. από έντοκαΠρος άντληση έως και 65 εκατ. δολ. η HSBCΗSH Νοrdbank: Μηνύει Goldman Sachs και Μorgan Stanley για υπόθεση στεγαστικών δανείωνBank of America: Η Ελλάδα αντέχει, αλλά…Deutsche Bank: Προειδοποιεί για κίνδυνο ύφεσης στην Αυστραλία το 2013Σε ναυάγιο Κινεζική επένδυση 600 εκατ. ευρώ στη ΚύπροΣε ύψος-ρεκόρ τα “τοξικά” δάνεια των ισπανικών τραπεζώνΤι μπορεί να φέρει η ρήξη Ντράγκι-BundesbankSpiegel: Αποκλιμάκωση των spreads με παρέμβαση από την ΕΚΤΕΚΤ: Εξετάζει το ενδεχόμενο πλαφόν στα επιτόκια δανεισμού
Keywords
Τυχαία Θέματα