Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ήπια χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς το κλίμα γίνεται ξανά αρνητικό μετά από μια σύντομη ανοδική αντίδραση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης που αποδείχθηκε αδύναμη για να κλείσουν οι αγορές οριακά πτωτικά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται στο -0,2%, με τους επιμέρους κλάδους να καταγράφουν μεικτά πρόσημα.

Στη Γερμανία ο DAX κινείται σταθεροποιητικά στις 16.691 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,11% στις 7.418 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE 100 υποχωρεί 0,25% στις 7.664 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κινείται

στο -0,4% και τις 10.021 μονάδες ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,22% στις 30.477 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν την Πέμπτη την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία των μειώσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ αναμένεται στη συνέχεια την Παρασκευή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι traders έχουν ενισχύσει τα στοιχήματά τους για μια στροφή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, προετοιμάζοντας για μειώσεις επιτοκίων ήδη από τον Μάρτιο. Ορισμένες από αυτές τις προσδοκίες έχουν ανατραπεί τις τελευταίες ημέρες, αν και οι πιθανότητες κυμαίνονται γύρω στο 63%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού γύρισαν επίσης ως επί το πλείστον πτωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν και οι μετοχές της Ιαπωνίας διεύρυναν τα κέρδη τους μετά την επίτευξη υψηλού 33 ετών στην προηγούμενη συνεδρίαση. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών σημείωσαν οριακή πτώση το πρωί της Τετάρτης.

Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-sta-evropaika-chrimatistiria-26.htm
Τυχαία Θέματα