Μεγάλο πολιτικό παιχνίδι “στήνεται” πάνω στην Attica Bank – Σε δύσκολη ώρα αναλαμβάνουν Πανταλάκης -Ρουμελιώτης

Πάνω στο πόρισμα για τις δανειοδοτήσεις της Attica Bank που αναμένεται να παραδώσει τις επόμενες ημέρες η Τράπεζα της Ελλάδος στις εισαγγελικές αρχές, άρχισε ήδη να παίζεται μεγάλο πολιτικό παιχνίδι.

Πέραν της πραγματικότητας που λέει ότι τα κόκκινα δάνεια βρίσκονται σε υψηλότερο ποσοστό από τις συστημικές τράπεζες, (γίνεται λόγος

για 60%!) το πολιτικό παιχνίδι θα παιχθεί με το ποιοί πήραν τα δάνεια χωρίς τις απαραίτητες καλύψεις.

Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος λοιπόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποκαλύπτει πως ο εργολάβος – καναλάρχης Καλογρίτσας έχει πάρει από το 2012 μέχρι το τέλος του 2015 συνολικά δάνεια 105 εκατ. ευρώ , με τα 50 εκατ. να έχουν δοθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δάνεια 22,6 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στον καναλάρχη και το 2016, ενώ από αυτά, τα τελευταία 15 εκατ. λίγο πριν τον διαγωνισμό.

Πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι στις προβληματικές δανειοδοτήσεις της Τράπεζας Αττικής περιλαμβάνονται και αυτές τουλάχιστον δύο επιχειρηματιών, οι οποίοι πήραν δάνεια εκατομμυρίων για να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

Ο έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος για τη φετινή χρονιά και ειδικά για τα δάνεια των 22,6 εκατ. ευρώ που πήρε ο κατασκευαστής, φέρεται να εντοπίζει παράνομες και παράτυπες πρακτικές από την πλευρά των υπευθύνων της τράπεζας Αττικής αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις από την πλευρά του επιχειρηματία σχετικά με το τελευταίο δάνειο των 15 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα το πόρισμα επισημαίνει ότι οι εξασφαλίσεις των δανείων είναι ανεπαρκείς έως χαριστικές και βασίζονται κυρίως στην ανάληψη δημοσίων έργων. Παράνομη θεωρείται από την ΤτΕ η επιστροφή κεφαλαίου από τις δυο εταιρείες που έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Καλογρίτσα να πάρει τα χρήματα και να χρησιμοποιήσει όπως όλα δείχνουν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Μέρος της κυβερνητικής πλευράς που θέλει να καλύψει τις δανειοδοτήσεις Καλογρίτσα, πετάει τη μπάλα…στην κερκίδα. Πρωτοσέλιδο της kontra news του Γ.Κουρή, ο οποίος εφέρετο να τα έχει βρει με τον κ.Καλογρίτσα για το νέο κανάλι, “χτυπάει” ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που όπως αναφέρει, έχουν πάρει δάνεια 13 εκατ. ευρώ από την Attica Bank. Τίτλος της εφημερίδας “Κοίτα να δεις ποιοί μιλάνε για σκάνδαλα στις τράπεζες…”

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η ΤτΕ είχε ζητήσει ο κ. Π. Ρουμελιώτης να έχει ρόλο μη εκτελεστικού μέλους και να απομακρυνθούν από το ΔΣ ο κ. Γ. Σαπουτζόγλου, ο κ. Κ. Μακέδος (ΤΣΜΕΔΕ) και η κ. Α. Πουσκούρη.

Η τελευταία αποσύρθηκε από το ΔΣ στην έκτακτη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής και ο κ. Ρουμελιώτης ανέλαβε μη εκτελεστικός Πρόεδρος .

Ωστόσο, οι κ. Σαπουτζόλου και Μακέδος παρέμειναν ως μέλη του ΔΣ.

Στην συνέλευση θα προταθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Θ. Πανταλάκης.

Αν δεν υπάρξει ανασύνθεση του ΔΣ και πλήρης συμμόρφωση με τις παρατηρήσεις που έκανε η ΤτΕ, τότε η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει στο διορισμό επιτρόπου, αναφέρουν αξιόπιστες πηγές.

Attica Bank: Το Δ.Σ. εξέλεξε ως CEO τον Θ. Πανταλάκη

Επιστολή – παρέμβαση των εργαζομένων στην Attica Bank

Keywords
Τυχαία Θέματα