Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα, οι φλόγες έχουν μπει στις αυλές

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κινέτα Αττικής, νότια της Αθήνας και κοντά στα Μέγαρα και στην Κόρινθο.

Ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο σημείο αναφέρει πως οι φλόγες έχουν φτάσει σε ορισμένα σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού ενώ πλάνα του σταθμού μας εικονίζουν φλόγες να καίνε αυλές σπιτιών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πάντως η φωτιά καίει ορεινή δασική έκταση στο σημείο Αέρας και για την ώρα δεν απειλεί κατοικίες.

Κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους με ό,τι μέσα διαθέτουν,

παίρνοντας μαζί τους λιγοστά υπάρχοντα και κατοικίδια.

Έκκληση στους κατοίκους που δεν είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν να απομακρυνθούν από την Κινέτα απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Σημείωσε οτι οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς την πορεία της φωτιάς, προσθέτοντας πως η πυρκαγιά ξέσπασε στο «χειρότερο σημείο» στο βουνό, καθώς δεν ήταν εφικτό να ανακοπεί άμεσα προτού λάβει διαστάσεις.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι πέντε έως έξι μποφόρ που καθιστούν απρόβλεπτη την πορεία της φωτιάς, ενώ οι πυκνοί καπνοί που αναδύονται από το δάσος δυσκολεύουν το έργο των εναέριων μέσων.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρες ομάδες. Από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις έχουν υπερδιπλασιαστεί από την έναρξη της κινητοποίησης, που σήμανε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι έχουν φέρει πυκνό σύννεφο καπνού στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα