Μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις από την Τετάρτη – Η αύξηση των εισφορών Κατρούγκαλου βγάζει τα τρακτέρ στους δρόμους

Η Τετάρτη 20η Ιανουαρίου είναι η κοινή ημερομηνία εξόδου στους δρόμους των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και για άλλα θέματα που τους αφορούν.

Τη Δευτέρα στις 19:00 στον Παλαμά Καρδίτσας έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τεσσάρων Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία εξόδου στην Εθνική Οδό.

Στα Τέμπη θα στηθεί το μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας, από την Τετάρτη. Στα αιτήματα των αγροτών
και κτηνοτρόφων από την Λάρισα εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται και άλλα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων, αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, όπως επίσης και το θέμα της φορολόγησης του κρασιού καθώς επί ποδός βρίσκονται και οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί.Στις 28 Ιανουαρίου διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά τα εγκαίνια της Agrotica και δεν αποκλείεται εν συνεχεία και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

“Η φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης θα σημάνει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε”. Αυτό το σύνθημα κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Κυριακής της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών της Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Αρχάνες.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με την αρχή να γίνεται την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου όταν και θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα