Μεγάλα κέρδη στη Wall – Πόνταρε στο θετικό σενάριο για την “Ο”

Η Wall Street δεν πόνταρε την Πέμπτη στην αβεβαιότητα για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει στις οικονομίες η μετάλλαξη Όμικρον, αλλά αντίθετα, πόνταρε στην άποψη που ενισχύεται  από πρώτα ιατρικά δεδομένα,  ότι η “Ο” δεν θα προκαλέσει τελικά μεγάλη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία. Πάντως, οι αγορές αναμένουν περισσότερα επιβεβαιωμένα στοιχεία για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, κυρίως τη μεταδοτικότητά της, αλλά και το κατά πόσον μπορεί να ξεπερνά την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια

Ο Dow Jones ενισχύθηκε

κατά 619,66 μονάδες (1,82%), στις 34.641,70 μονάδες

Ο  S&P 500 κέρδισε 1,49%, στις 4.580,50 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 0,83%, στις 15.381,30.

Κέρδη για μετοχές αεροπορικών εταιρειών, American Express, Visa, καζίνο και ενέργειας που υπέστησαν μεγάλο πλήγμα από το sell-off της Τετάρτης.

Η μετοχή της Apple έχασε 0,61%, καθώς το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός βλέπει τη ζήτηση για iPhone να υποχωρεί, ακριβώς πριν την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο των γιορτών.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού:

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε την Πέμπτη σε συνέδριο του Reuters ότι είναι έτοιμη να αποσύρει τη λέξη “παροδικός” για την περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

“Είμαι έτοιμη να αποσύρω τη λέξη “παροδικός”. Μπορώ να συμφωνήσω ότι δεν αποτελεί μια κατάλληλη περιγραφή γι’ αυτό που αντιμετωπίζουμε”, τόνισε η Γέλεν. Την Τρίτη ο πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ, είπε και ότι “οι πληθωριστικές πιέσεις θα παραμείνουν αρκετά και στη διάρκεια του επόμενου έτους”.

Ο Πάουελ έδωσε καθαρό “σήμα” για αύξηση επιτοκίων στα μέσα του 2022

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Η Όμικρον «κοκκίνισε» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα