Φ. ΟΛΑΝΤ: ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

17:20 4/2/2015 - Πηγή: BankWars

«Σεβασμό στις εκλογικές διαδικασίες και στην ψήφο του ελληνικού λαού» ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φ.Ολάντ στις κοινές δηλώσεις του πριν από λίγο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ύστερα από την μεταξύ τους συνάντηση στο Παρίσι, ενώ τον ίδιο σεβασμό ζήτησε και απέναντι στους εκλεγμένους επικεφαλής κυβερνήσεων.

«Πρέπει λοιπόν να έχουμε υπόψη μας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος ο οποίος υποστήριξε

ότι η μέθοδος για το ξεπέρασμα των προβλημάτων είναι ο διάλογος.

«Η Ελλάδα κάθε φορά επισήμανε μέσω του εκάστοτε πρωθυπουργού της ότι είναι δεσμευμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική και ότι θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, στην οποία ανήκει», πρόσθεσε ο Ολάντ, ο οποίος επισήμανε ότι «αυτός ο διάλογος σαφώς πρέπει να ενισχυθεί», αλλά και να ορισθεί ένα πλαίσιο δράσεων μεσοπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο.

Ο Γάλλος πρόεδρος προσφέρθηκε ακόμα για λογαριασμό της χώρας του για την παροχή σε επίπεδο διμερών σχέσεων τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την αναδιοργάνωση του Κράτους.

Στο ίδιο πνεύμα δήλωσε ότι παροτρύνουμε τις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν ανάπτυξη.

Τσίπρας: Το πρόγραμμα δεν απειλεί την ΕΕ

Η νέα κυβέρνηση, με καθαρή εντολή, εργάζεται από την πρώτη ημέρα για μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία με την Ευρώπη για την Ελλάδα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά τη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ. Έχουμε συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που δεν απειλεί την Ευρώπη, σημείωσε.

Ο έλληνας πρωθυπουργός εξεφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι στις επαφές των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση έχει βρει ευήκοα ώτα στις προτάσεις της για την ελάφρυνση του χρέους.

Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας συνάντησε στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα